Expoziţia "Bucureştiul cărţilor poştale de odinioară", la Bruxelles, în perioada 10 - 25 iunie

Institutul Cultural Român (ICR) din Bruxelles organizează, în perioada 10 - 25 iunie, o expoziţie de cărţi poştale româneşti vechi dedicată patrimoniului arhitectural al Bucureştiului, potrivit site-ului ICR.

147 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "Bucureştiul cărţilor poştale de odinioară", la Bruxelles, în perioada 10 - 25 iunie

Expoziţia "Bucureştiul cărţilor poştale de odinioară", la Bruxelles, în perioada 10 - 25 iunie (Imagine: icr.ro)

De asemenea, evenimentul va prezenta câteva dintre peniţele semnate de Tia Peltz (1923 - 1999), cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la naşterea graficianei şi pictoriţei.

Vernisajul va avea loc luni, de la orele 18.30, când vor avea loc o proiecţie de cărţi poştale digitalizate despre Bucureşti, cu ilustraţie muzicală semnată de compozitorul Adrian Enescu, precum şi o succintă prezentare a patrimoniului din Bruxelles.

Expoziţia reuneşte cărţi poştale ilustrate despre Bucureştiul de odinioară, precum şi fotografii care pun în valoare patrimoniul arhitectural al capitalei României. Exponatele provin din colecţii private româneşti, în principal cea a lui Sorin Rădulescu.

Expoziţia este organizată cu ocazia unui salon de cartofilie la Bruxelles şi beneficiază de sprijinul Direcţiei pentru Monumente şi Situri a Regiunii Bruxelles Capitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici