Festivalul de film românesc de la New York va fi organizat din nou în decembrie, din fonduri private

Festivalul "Making Waves: New Romanian Cinema" va fi organizat şi în acest an la New York, în luna decembrie, din fonduri private, a anunţat actorul Andi Vasluianu, luni seară, pe scena galei premiilor Gopo, considerate "Oscarurile" cinematografiei româneşti.

225 afișări
Imaginea articolului Festivalul de film românesc de la New York va fi organizat din nou în decembrie, din fonduri private

Festivalul de film românesc de la New York va fi organizat din nou în decembrie, din fonduri private

Andi Vasluianu a spus că, la fel ca în 2012, ediţia din acest an a Festivalului "Making Waves" de la New York va fi realizată din fonduri private.

Organizatorii evenimentului sunt Corina Şuteu, Oana Radu şi Mihai Chirilov, a mai spus Andi Vasluianu.

El a precizat că urrmează să fie lansată o campanile de strângere de fonduri pentru organizarea ediţiei 2013 a Festivalului "Making Waves".

Peste 3.000 de spectatori au participat la ediţia din 2012 a Festivalului "Making Waves: New Romanian Cinema", de la New York, la care au fost prezentate filme româneşti precum "După dealuri" de Cristian Mungiu şi "Despre oameni şi melci" de Tudor Giurgiu.

"Making Waves: New Romanian Cinema" a fost organizat, în perioada 29 noiembrie-5 decembrie, la New York, de Corina Şuteu şi Oana Radu, fostele directoare ale Institutului Cultural Român (ICR) din metropola americană.

"Expunerea impresionantă din presa americană (The New York Times, Village Voice, Wall Street Journal, Arts Info, Indiewire, Screen International etc.) a atras peste 3.000 de spectatori la proiecţiile din acest an (2012, n.r.), vizibil mai mare faţă de ediţia din 2011. În conversaţiile de la recepţia de închidere, spectatorii, în egală măsură americani şi români din diaspora, au apreciat admirativ că această ediţie, realizată complet independent şi fără sprijin financiar de la statul român, a fost cea mai reuşită de până acum, declarându-şi anticipat sprijinul pentru festivalul din 2013", se spunea într-un comunicat remis MEDIAFAX, după ediţia de anul trecut a evenimentului, de către organizatorii festivalului.

Prezentat de Romanian Film Initiative (RFI) şi Film Society of Lincoln Center (FSLC), în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Centrul Naţional al Cinematografiei, "Making Waves: New Romanian Cinema" a fost susţinut financiar de Trust for Mutual Understanding, Blue Heron Foundation, artistul vizual Adrian Ghenie şi peste 300 de crowd-funders pe platforma Kickstarter.

Boardul festivalului este format din Corina Şuteu, preşedinte, Mihai Chirilov, director artistic, Scott Foundas, associate program director FSLC, şi Oana Radu, manager al festivalului.

Ca urmare a deciziei din luna august 2012 a lui Horia-Roman Patapievici de a părăsi şefia ICR Bucureşti (acesta fiind înlocuit cu Andrei Marga), Corina Şuteu şi Oana Radu au demisionat de la conducerea ICR din New York. Corina Şuteu a spus că nu doreşte să participe la "agonia instituţională", aşa cum a calificat ea, din perspectiva experienţei sale de 20 de ani în cooperare instituţională, viitorul Institutului Cultural Român, a cărui activitate "a reuşit să sincronizeze România la caracterul conectiv al lumii moderne, doar cu ajutorul echipei Patapievici".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici