Filme ale Sony Pictures, piratate online, în urma atacului informatic asupra serverelor companiei

Cel puţin cinci filme produse recent de Sony Pictures, între care "Annie", cu Jamie Foxx, şi "Furia: Eroi anonimi", cu Brad Pitt, sunt descărcate în prezent în mod ilegal de pe internet, în urma atacului asupra sistemului informatic al companiei, de la începutul săptămânii.

593 afișări
Imaginea articolului Filme ale Sony Pictures, piratate online, în urma atacului informatic asupra serverelor companiei

Filme ale Sony Pictures, piratate online, în urma atacului informatic asupra serverelor companiei

Copii ale unor DVD-uri folosite în scop promoţional pentru patru pelicule produse de Sony Pictures şi nelansate încă, printre care se află şi filmul "Annie", cu Jamie Foxx, a cărui premieră este programată, în Statele Unite pentru 26 decembrie, sunt diponibile, în mod ilegal, pe site-urile de partajare de fişiere (torrente, n.r.), potrivit variety.com.

Printre titluri se află şi "Furia: Eroi anonimi", cu Brad Pitt, lansat deja în cinematografe, dar care este unul dintre titlurile cele mai descărcate de pe site-urile de filme piratate.

"Furia: Eroi anonimi" a fost descărcat de peste 888.000 de adrese IP unice de când a apărut pe internet, pe 27 noiembrie, potrivit companiei Excipio, care urmăreşte operele piratate online. Numărul de descărcări de pe internet face ca acest film să se situeze pe locul al doilea în topul celor mai piratate filme din prezent, în condiţiile în care pelicula este în continuare difuzată în cinematografe.

Pelicula "Annie", produsă tot de Sony Pictures, este de asemenea disponibilă în mod ilegal pe internet, cu trei săptămâni înainte de data premierei în cinematografe, prevăzută pentru a doua zi de Crăciun.

Alte filme ale Sony Pictures descărcate ilegal în prezent pe internet sunt "Mr. Turner", "Still Alice" şi "To Write Love on Her Arms".

Compania Sony a refuzat să comenteze situaţia, dar o sursă apropiată de circumstanţele producerii atacului informatic de la începutul săptămânii a dezvăluit că, foarte probabil, apariţia filmelor pe internet este legată de atacul asupra sistemului informatic al companiei. Multe dintre copiile filmelor diponibile pe internet conţin "antete" de tipul watermark (texte sau logo-uri grafice aplicate peste imagine, n.r.).

Sistemul informatic al companiei Sony Pictures a fost victima unui atac informatic pe 24 noiembrie, o imagine a unui schelet apărând pe ecranele computerelor companiei, alături de mesajul "Hacked by #GOP", grupul din spatele atacului identificându-se sub numele "Guardians of Peace" ("Gardienii Păcii", n.r.). Mesajul conţinea o ameninţare privind publicarea de documente "secrete şi strict secrete" ale companiei. O anchetă privind atacul cercetează legăturile dintre viitorul film al Sony "The Interview" şi Coreea de Nord.

Scurgerea de date din cadrul Sony este cel mai mare incident de piraterie produs la câteva luni după ce, în iulie, filmul "The Expendables 3: Eroi de sacrificiu" a apărut pe internet cu trei săptămâni înainte de lansarea în cinematografe. Poliţia londoneză a arestat, săptămâna aceasta, două persoane în legătură cu acest incident.

În timp ce "Furia: Eroi anonimi" este foarte căutat pe internet, celelalte tilturi ale Sony nu sunt foarte accesate online. "Annie" a fost descărcat de la peste 184.000 de adrese IP unice. Sony Pictures speră că "Annie" nu va fi descărcat de foarte multe ori, deoarece filmele de familie nu sunt, în general, un succes printre cei care descarcă pelicule online.

Filmele "Still Alice", "Mr. Turner" şi "To Write Love on Her Arms" prezintă rate mai mici de piratare online, fiecare fiind descărcat de sub 100.000 de adrese IP unice, începând din 27 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici