Filme de Bogdan Mustaţă şi Ioana Uricaru, în secţiunea CineLink Plus a Festivalului de la Sarajevo

"In Between", de Bogdan Mustaţă, "Lemonade", produs de Cristian Mungiu şi regizat de Ioana Uricaru, şi "Borders", o coproducţie România/ Danemarca regizată de Ionuţ Pitrescu, se numără printre proiectele cinematografice selectate în secţiunea CineLink Plus a Festivalului de Film de la Sarajevo.

98 afișări
Imaginea articolului Filme de Bogdan Mustaţă şi Ioana Uricaru, în secţiunea CineLink Plus a Festivalului de la Sarajevo

Bogdan Mustaţă (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Comitetul de selecţie al Festivalului de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 15 - 23 august, a ales 14 proiecte din 200 înscrise din 18 ţări din sud-estul Europei. Acestea au fost împărţite în secţiunile CineLink şi CineLink Plus, informează screendaily.com.

Cele mai multe proiecte incluse în cele două secţiuni le are Turcia, care se prezintă cu patru producţii cinematografice. Astfel, "Hilal, Feza And Other Planets", regizat de Kutluğ Ataman, şi "16", regizat de Melisa Onel, se numără printre proiectele cinematografice selectate în secţiunea CineLink Plus a Festivalului de Film de la Sarajevo, iar "The Escape", regizat de Kenan Kavut, şi "The Gulf", regizat de Emre Yeksan, au fost selectate în secţiunea CineLink.

La rândul său, România este prezentă cu trei proiecte în secţiunea CineLink Plus a Festivalului de Film de la Sarajevo: "In Between", de Bogdan Mustaţă, care anul trecut a fost inclus în competiţia Festivalului de la Sarajevo cu filmul "Lupu/ Wolf", "Lemonade", produs de Cristian Mungiu şi regizat de Ioana Uricaru, şi "Borders", o coproducţie România/ Danemarca regizată de Ionuţ Pitrescu.

De asemenea, filme din Croaţia, Bulgaria, Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina se numără printre proiectele cinematografice selectate în cele două secţiuni ale Festivalului de la Sarajevo.

Alte titluri vor fi adăugate în această selecţie în săptămânile viitoare.

Anul trecut, "The Fixer", de Adrian Sitaru, "Viking Line Story", de Ştefan Constantinescu, şi "Vanpir", de Marian Crişan, s-au numărat printre proiectele cinematografice care au fost selectate în secţiunea CineLink Plus a Festivalului de la Sarajevo. Totodată, în secţiunea CineLink a fost selectat proiectul "Dogs" de Bogdan Mirică (42 Km Film).

Secţiunile CineLink şi CineLink Plus aduc împreună producători care caută cofinanţatori pentru proiectele cinematografice pe care le dezvoltă. Aproximativ 60% din proiectele CineLink de la Sarajevo au fost finalizate, în ultimii zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici