Filme regizate de Rugină, Giurgiu şi Chişu, la standul românesc de la Festivalul de la Berlin

Lungmetraje regizate de Iulia Rugină, Tudor Giurgiu, Dan Chişu şi Thomas Ciulei vor fi proiectate la standul românesc de la European Film Market, târgul organizat la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

91 afișări
Imaginea articolului Filme regizate de Rugină, Giurgiu şi Chişu, la standul românesc de la Festivalul de la Berlin

Tudor Giurgiu (Imagine: Theodor Pana/ Mediafax Foto)

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) organizează, în perioada 5 - 13 februarie, la European Film Market de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin un stand al cinematografiei româneşti. România va fi astfel prezentă la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de film, care adună anual un număr de peste 7.000 de participanţi din 90 de ţări, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Standul românesc de la Berlin are drept scop promovarea cinematografiei româneşti pe plan internaţional şi pune la dispoziţia invitaţilor festivalului şi participanţilor la târg (distribuitori de film, producători, directori de festivaluri, jurnalişti) informaţii şi noutăţi legate de activităţile industriei de film autohtone. Catalogul Romanian Films, un compendiu al tuturor filmelor româneşti - lungmetraje şi documentare - care au avut premiera în 2014 sau care urmează să fie lansate în 2015, se numără printre materialele disponibile în cadrul standului.

Amplasat într-o zonă cu trafic intens, în impunătoarea clădire Martin Gropius Bau, standul filmului românesc este vizitat anual de mii de cineaşti şi profesionişti din industria mondială de profil.

Pe lângă standul propriu-zis, prezenţa românească la European Film Market este susţinută şi prin proiecţiile a şapte lungmetraje româneşti recente, ce nu beneficiază încă de un distribuitor internaţional: "2+2", de Thomas Ciulei, "03. ByPass", de Nap Toader, "Alt Love Building", de Iulia Rugină, "Crimă inocentă", de Adrian Popovici, "Bucureşti Non-Stop", de Dan Chişu, "Pădurea", de Sinişa Dragin, şi "De ce eu?", în regia lui Tudor Giurgiu, selectat şi în secţiunea Panorama a Berlinalei.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 5 - 15 februarie, România fiind reprezentată în competiţia oficială de lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici