Filmul "Atelierul", prezentat la Cannes de Larent Cantet, în cinematografele româneşti, din 9 martie | VIDEO

Filmul "Atelierul/ L'atelier", de Laurent Cantet, inclus în selecţia secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2017, are premiera în cinematografele româneşti pe 9 martie, informează distribuitorul.

135 afișări
Imaginea articolului Filmul "Atelierul", prezentat la Cannes de Larent Cantet, în cinematografele româneşti, din 9 martie | VIDEO

Filmul "Atelierul", prezentat la Cannes de Larent Cantet, în cinematografele româneşti, din 9 martie

Cel de-al optulea lungmetraj al renumitului regizor francez Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or în 2008, pentru drama "Entre les murs", este "un film inteligent despre identitatea franceză modernă şi încercarea de a transforma acele fiinţe în cetăţeni, prin dialog", potrivit publicaţiei The New York Times.

Filmul vorbeşte despre dificultatea generaţiei tinere de a-şi găsi locul într-o societate violentă, ruptă între probleme sociale şi politice. Olivia (Marïna Fois), o scriitoare celebră, organizează un atelier de vară la care participă un grup de tineri din sudul Franţei. Printre ei, Antoine, un tânăr conflictual şi talentat, care rupe dinamica grupului. Olivia este deopotrivă îngrijorată şi fascinată de violenţa lui Antoine şi încearcă să-l cunoască dincolo de graniţele atelierului.

Laurent Cantet este recunoscut pentru preocuparea pe care o are pentru educaţie, manifestând un interes pentru relaţiile dintre generaţii. Provenind dintr-o familie de profesori, regizorul exploatează relaţiile dintre părinţi şi copii, adolescenţi şi mentori sau modele, profesori şi elevi, între societate şi tineri.

"Singurul motiv pentru care am ajuns să credem că noua generaţie nu ştie ce spune este acela că noi nu le-am mai oferit ocazii de a se face auziţi. Acesta a fost unul dintre motivele importante pentru care am decis să fac acest film. Am sentimentul că un număr din ce în ce mai mare de tineri simte că viitorul lor urmează o cale prestabilită, iar locul pe care cei dinainte l-au lăsat pentru ei nu se potriveşte cu speranţele lor. Şi apoi, cum rămâne cineva entuziasmat şi de unde găsesc energia necesară pentru a-şi lua viaţa în mână? De ce ar trebui să încerci chiar şi atunci când ţi se spune constant că indiferent ce ai face, toate eforturile tale sunt inutile?", spune Laurent Cantet.

"Atelierul/ L'atelier" este distribuit în cinematografele româneşti de Bad Unicorn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici