Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, în cinematografele poloneze, începând cu 1 martie

Cel mai nou film al lui Cristian Mungiu, "După dealuri", premiat la Festivalul de la Cannes 2012, pentru scenariu şi cea mai bună interpretare feminină (actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan), va intra în cinematografele poloneze pe 1 martie.

171 afișări
Imaginea articolului Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, în cinematografele poloneze, începând cu 1 martie

Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, în cinematografele poloneze, începând cu 1 martie

Institutul Cultural Român de la Varşovia şi Asociaţia Nowe Horyzonty, distribuitorul polonez al filmului, organizează o serie de proiecţii, având-o ca invitat special pe actriţa Cristina Flutur, interpreta rolului Alinei în "După dealuri".

Astfel, joi, de la ora 19.00, în complexul Multikino Złote Tarasy din Varşovia, va avea loc o proiecţie specială a filmului, cu participarea actriţei române, moment care va inaugura proiectul "Kocham Kino w Multikinie" (Iubesc cinematograful la Multikino).

Filmul şi o retransmisie a întâlnirii cu Cristina Flutur vor fi prezentate pe 7 martie în alte 17 cinematografe ale reţelei Multikino (Bydgoszcz, Gdańsk, Gdynia, Koszalin, Kraków, Łódź, Poznań Stary Browar, Radom, Rumia, Rzeszów, Sopot, Szczecin, Warszawa Ursynów, Warszawa Targówek, Wrocław Arkady, Wrocław Pasaż Grunwaldzki, Zabrze).

Totodată, vineri, Cristina Flutur va fi oaspetele cinematografului Nowe Horyzonty din Wrocław.

Ambele proiecţii vor fi precedate de ample sesiuni de interviuri cu actriţa română în mass-media din Polonia, intervenţii live radio şi TV, urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Lungmetrajul "După dealuri" s-a aflat pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină 2013 şi a fost dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. Premiului pentru scenariu obţinut de Cristian Mungiu - recompensat cu premiul Palme d'Or în 2007, pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" - i s-a alăturat premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo Cristinei Flutur şi Cosminei Stratan.

Inspirat din romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran despre cazul Tanacu, filmul "După dealuri" spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici