Filmul "Loulou, l'incroyable secret", recompensat cu premiul César, proiectat la KINOdiseea

Filmul "Loulou, l'incroyable secret", recompensat cu premiul César pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie în 2014, concurează anul acesta pentru trofeul KINOdiseea şi va avea proiecţii exclusive în cinematografe din Bucureşti.

188 afișări
Imaginea articolului Filmul "Loulou, l'incroyable secret", recompensat cu premiul César, proiectat la KINOdiseea

Filmul "Loulou, l'incroyable secret", recompensat cu premiul César, proiectat la KINOdiseea

În competiţia de lungmetraje internaţionale a celei de-a şasea ediţii a KINOdiseea - Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Familie, care va avea loc între 14 şi 19 noiembrie, în Bucureşti, au fost selecţionate 12 filme, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie şi CinemaPro, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Loulou, l'incroyable secret" va fi proiectat în premieră pentru România şi reprezintă cel mai recent lungmetraj de animaţie al casei de producţie şi graphic design franceze Prima Linea Productions.

De asemenea, "Finn" (competiţie, regia Frans Weisz, premieră mondială la Toronto IFF, în competiţie la Berlinale 2014) va avea premiera de gală la deschiderea oficială a celea de-a şasea ediţii KINOdiseea, în prezenţa regizorului şi a actorului principal, Mels van der Hoeven, pe 14 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri între copii şi invitaţi. Deşi încurajat de tatăl său să joace fotbal, Finn descoperă o pasiune pentru vioară şi puterea muzicii.

"Misiunea Sputnik/ Mission: Sputnik" (competiţie, regia Markus Dietrich, în premieră la Berlinale 2014) este inspirat de poveştile "adevărate" create în jurul zilei de 9 noiembrie 1989, ziua căderii Zidului Berlinului. Atunci când află că unchiul său preferat va fi deportat în Berlinul de Vest, încăpăţânata Frederike (Rike) plănuieşte o misiune spaţială grandioasă pentru a-l aduce înapoi folosind teleportarea.

"Să vezi marea!/ To see the sea" (competiţie) este filmul de debut al regizorului ceh Jiří Mádl, în prezenţa căruia va fi proiectat în premieră în România. Acţiunea este ingenios filmată din perspectiva unui băiat, Tomas, care se visează următorul Miloš Forman. Titlul face referire la personajul-copil Antoine Doinel al lui François Truffaut din "Cele patru sute de lovituri/ Les quatre cents coups", care, la fel ca Tomas, îşi doreşte să vadă marea. Va avea parte de proiecţii pe 16 noiembrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie, şi pe 17 noiembrie, ora 12.00, la Cinema Studio, urmate de o discuţie cu actorul principal, Jan Marsal. Publicul se va putea întâlni cu regizorul Jiří Mádl, după ultima proiecţie, pe 19 noiembrie, de la ora 10.00, la Cinema Studio.

În competiţia pentru trofeul KINOdiseea vor mai concura "Concursul/ The Contest" (regia Martin Miehe-Renard, în competiţie la Berlinale 2014, premieră mondială la Toronto IFF, premieră naţională în prezenţa realizatorului + sesiune de întrebări şi răspunsuri), o frumoasă poveste care continuă tradiţia filmelor daneze pentru copii, "Emil şi Ida" (premieră naţională) animaţia suedeză bazată pe cărţile populare ale autoarei Astrid Lindgren, "Poveste de Iarnă" (proiecţie în prezenţa actorului Dennis Reinsma, premieră naţională, în competiţie la Berlinale 2014), povestea magică de Crăciun care urmăreşte prietenia neaşteptată dintre solitarul Max şi un ren excentric care aterizează în hambarul său, "Fiddlesticks" (regia Veit Helmer, premieră naţională). Regizorul Veit Helmer, invitat special anul acesta la KINOdiseea, a regizat primul său film la 14 ani, a lucrat alături de Wim Wenders, iar filmele sale au avut premiere la festivaluri importante precum Sundance, Karlovy Vary şi Festivalul de la Veneţia. Veit Helmer va participa la o serie de sesiuni de întrebări şi răspunsuri, pe 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Studio, şi pe 18 noiembrie, ora 10.00, la Cinemateca Eforie.

Vor mai rula în competiţie filmul "Băiatul furnică/ Antboy" (în premieră naţională, premieră mondială la Toronto IFF), o alternativă pentru copii la filmele cu super-eroi care poate concura uşor cu studiourile Marvel, animaţia "Hocus Pocus Alfie Atkins", o adaptare suedeză după seria de cărţi pentru copii omonimă a autoarei Gunilla Bergström, lungmetrajul "Cinci Prieteni/ The Famous Five 3" (premieră mondială la Toronto IFF) şi "Privighetoarea/ The Nightingale" (regia Philippe Muyl, în premieră naţională, cel mai bun film pentru copii la Zlin IFF din Cehia).

Anul acesta, competiţia va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Câştigătorii care au trimis cele mai creative recenzii la filmele preferate vor avea parte de o experienţă unică, de şansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaşte profesionişti din domeniu şi de a se bucura de numeroase surprize.

Programul complet al celei de-a şasea ediţii poate fi consultat pe site-ul kinodiseea.ro.

Primele bilete au fost puse în vânzare, pe www.eventbook.ro. Intrarea la proiecţiile din timpul zilei este gratuită, iar doar pentru acestea se pot face rezervări online pe kinodiseea.ro. Biletele pentru proiecţiile de la ora 19.00 costă 7 lei - copii/ 10 lei - adulţi şi pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro.

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi, de asemenea, partener al celor mai importante evenimente de profil din Europa, precum Kristiansand International Children's Film Festival (Norvegia), aflat la cea de-a 16-a ediţie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediţie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediţia a 30-a, şi Cine-Jeune de l'Aisne (ediţia 31).

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei sectorului 5. KINOdiseea este un proiect finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), cu sprijinul Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici