Filmul "Mr. Holmes", de Bill Condon, prezentat în premieră românească la Anonimul - VIDEO

Lungmetrajul "Mr. Holmes" (2015), de Bill Condon, va fi prezentat în premieră în România în închiderea celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, de la Sfântu Gheorghe, pe 22 august.

132 afișări
Imaginea articolului Filmul "Mr. Holmes", de Bill Condon, prezentat în premieră românească la Anonimul - VIDEO

Festivalul Anonimul (Foto: Facebook)

Ian McKellen joacă rolul domnului Holmes în filmul omonim regizat de Bill Condon, alături de apreciata actriţa Laura Linney. Prezentat la Festivalul de la Berlin 2015, filmul propune o nouă perspectivă asupra celui mai cunoscut detectiv din lume, Sherlock Holmes, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, documentarul "Chuck Norris vs Communism", de Ilinca Călugăreanu, va fi prezentat în proiecţie specială la ediţia din acest an a festivalului. Lungmetrajul a avut premiera mondială la Festivalul Sundance şi premiera europeană la Festivalul de Film din Edinburgh.

"Lumea e a mea", de Nicolae Constantin Tănase, câştigător al premiului Zilelor Filmului Românesc pentru debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), distins cu menţiunea specială a secţiunii East of the West la Festivalul de la Karlovy Vary 2015, a fost primul lungmetraj selectat de curatorul de film Ludmila Cvikova în competiţie.

Celelalte cinci filme din competiţie, care concurează pentru trofeul Anonimul, acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe, sunt "Cerul de deasupra noastră/ The Sky Above Us" (2015, Olanda/ Belgia/ Serbia/ Grecia), de Marinus Groothof, prezentat anul acesta în secţiunea Limelight la Festivalul de la Rotterdam, "Pescăruşii/ The Gulls" (2015, Rusia), de Ella Manzheeva, care a fost prezentat în cadrul Berlinale Forum 2015, "Max & Lenny" (2014, Franţa), de Fred Nicolas, inclus în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Sydney 2015, "Corpul/ Body" (2015, Polonia), de Malgorzata Szumowska, recompensat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Berlinale 2015, şi "Copii/ Children" (2014, Slovacia - Cehia), de Jaro Vojtek, recompensat cu premiile pentru cel mai bun scenariu, cea mai bună actriţă în rol secundar - Éva Bandor, cea mai bună imagine - Tomáš Stanek la Festivalul de Film de la Beijing, în 2015.

Festivalul Anonimul se va desfăşura în perioada 17 - 23 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Ediţia de anul acesta este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Institutului Cultural Român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici