Filmul "Noseland” - proiectat în premieră mondială la TIFF, la Odeon Cineplex

Filmul "Noseland", un mockumentar (fals documentar - n.r.) realizat de Aleksey Igudesman şi Sebastian Leitner despre lumea muzicii clasice şi câteva dintre starurile ei, va fi proiectat, duminică, în premieră mondială, în cadrul TIFF, la Odeon Cineplex.

142 afișări
Imaginea articolului Filmul "Noseland” - proiectat în premieră mondială la TIFF, la Odeon Cineplex

Filmul "Noseland” - proiectat în premieră mondială la TIFF, la Odeon Cineplex (Imagine: Silvana Armat)

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de organizatorii TIFF, una dintre surprizele de anul acesta ale festivalului este şi premiera mondială a filmului "Noseland", un mockumentar (fals documentar - n.r.) realizat de Aleksey Igudesman şi Sebastian Leitner despre lumea muzicii clasice şi câteva dintre starurile ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noseland" reprezintă un omagiu adus muzicii clasice şi celor mai reprezentativi interpreţi ai genului.

Filmul va fi adus la TIFF în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Proiecţia va avea loc duminică, la ora 17.15, la Odeon Cineplex. Totodată, filmul va mai avea parte şi de o altă proiecţie specială, în seara de 8 iunie, la Cinema Victoria din Cluj, în prezenţa celor doi regizori, Aleksey Igudesman şi Sebastian Leitner, şi a producătoarei Sabina Hasanova.

Tot duminică va fi proiectat şi filmul "Vânătorii de capete", o producţie prezentă în 2011 la Festivalul de Film de la Locarno, de la ora 21.45, la Ursus Open Air din Piaţa Unirii.

În aceeaşi zi, de la 20.30, la Muzeul de Artă va concerta trupa Romano ButiQ la finalul Zilei Diversităţii. Trupa Romano ButiQ, care reinterpretează muzică tradiţională romani în cheie modernă, cu influenţe reggae, ska, punk-rock şi chiar jazz, va susţine un concert în spaţiul TIFF Art de la Muzeul de Artă.

Trupa este compusă din Daniel Stan (voce), Mirel Liţă (trombon), Daniel Mărgean (tobe), Constantin Anghel (chitară) şi Sile Paizon (chitară-bas), Laurenţiu Răcaru (acordeon) şi Puiu Ciuraru (trompetă).

Totodată, dezbaterea "Filmul şi politica" va avea loc duminică de la 18.10, în avanpremiera alegerilor locale din 10 iunie şi cu prilejul proiecţiei filmului "Ministrul/ The Minister”, în secţiunea Supernova.

Dezbaterea "Filmul şi politica” va avea loc la Casa TIFF.

Tot duminică, la Casa TIFF va cânta, de la ora 22.00, "Contemporary Noise Sextet”, una dintre cele mai apreciate trupe actuale de jazz din Polonia.

De asemenea, duminică mai au loc două proiecţii speciale, respectiv co-producţia franco-italiană "Nopţile sălbatice", de la ora 14.30 la Cinema Arta, şi filmul "Hugo", în regia lui Martin Scorsese, de la ora 18.00, la Cinema Florin Piersic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici