"Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Filmul "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 187,6 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations, informează lefigaro.fr.

739 afișări
Imaginea articolului "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Filmul "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Prin aceste încasări spectaculoase, lungmetrajul "The Avengers: Age of Ultron", inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, a reuşit cea de-a doua performanţă din toate timpurile pentru un film american aflat la debutul său în box-office, fiind depăşit doar de primul film din seria "The Avengers", care a obţinut în primul său weekend de proiecţii, în 2012, încasări de 207,4 milioane de dolari.

De această dată, eroii din noul film din seria "The Avengers" - precum Captain America, Iron Man şi Black Widow -, interpretaţi de Chris Evans, Robert Downey Jr. respectiv Scarlett Johansson, luptând cu toţii împotriva teribilului Ultron, au reuşit să îşi "adjudece" aproape 85% din totalul pieţei cinematografice nord-americane.

Potrivit site-ului cinemagia.ro, doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări.

"Secretul lui Adaline/ The Age of Adaline", un film romantic cu accente fantastice despre o tânără care încetează să îmbătrânească, a câştigat o poziţie şi a urcat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Regizat de Lee Toland Krieger, această comedie romantică are o distribuţie impresionantă, în care se remarcă Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman, Kathy Baker şi Ellen Burstyn.

Filmul "Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7", al şaptelea lungmetraj din această franciză de acţiune şi ultima peliculă a regretatului actor Paul Walker, care a ocupat timp de patru săptămâni primul loc în box office-ul nord-american, a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al treilea, cu încasări de 6,1 milioane de dolari. Potrivit cinemagia.ro, "Furios şi iute 7" este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O'Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Comedia "Paul, mare poliţist la mall 2/ Paul Blart: Mall Cop 2" a coborât două poziţii până pe locul al patrulea, cu încasări de 5,5 milioane de dolari de vineri până duminică. După trăsnitele sale aventuri din primul film, dolofanul agent de pază Paul Blart este gata să treacă la următorul nivel: o slujbă în Las Vegas, cel mai bine păzit oraş din lume. Angajat la un cazinou de lux, Paul va trebui să-şi impresioneze şefii şi noii colegi, dar marea provocare se va ivi atunci când o bandă de hoţi va lua în vizor valoroasele obiecte de artă din clădire.

Filmul de animaţie "Acasă/ Home", regizat de Tim Johnson şi produs de studiourile DreamWorks Animation, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 3,3 milioane de dolari. Potrivit specialiştilor în domeniu, succesul de casă al acestei pelicule se explică şi prin faptul că, de această dată, producătorii americani au decis să se adreseze şi publicului hispanic şi celui feminin, care reprezintă un segment semnificativ din populaţia din Statele Unite, impunând pe marele ecran o eroină care nu mai este o prinţesă blondă cu ochi albaştri, nici un luptător musculos şi curajos, ci o fetiţă creolă, cu părul cârlionţat şi tenul măsliniu. Acest film de animaţie a beneficiat, de asemenea, de o distribuţie impresionantă, iar printre actorii care şi-au împrumutat vocile unor personaje din "Home" se află câteva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons şi Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extratereştri, care, pentru a scăpa de o rasă inamică, decid să se ascundă pe Pământ.

Filmul "Cenuşăreasa/ Cinderella", regizat de Kenneth Branagh, cu Cate Blanchett, Lily Collins şi Richard Madden în distribuţie, a urcat şase poziţii şi a revenit în Top 10 pe locul al şaselea, cu încasări de 2,3 milioane de dolari de vineri până duminică. În această nouă ecranizare a basmului de Charles Perrault, produsă de studiourile Disney, tânăra actriţă britanică Lily James o interpretează pe Cenuşăreasa, care se îndrăgosteşte de fermecătorul prinţ Kit, interpretat de actorul Richard Madden, devenit celebru graţie rolului jucat în serialul de televiziune "Urzeala tronurilor".

"Ex Machina", un film SF despre prima formă de inteligenţă artificială total independentă şi relaţiile ei cu oamenii, a coborât un loc şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu încasări de 2,2 milioane de dolari, în cel de-al treilea weekend de proiecţii în America de Nord.

Filmul horror "Unfriended", produs de studiourile Universal cu un buget redus, de aproximativ un milion de dolari, a coborât de pe locul al cincilea pe poziţia a opta, cu încasări de 1,9 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unui grup de adolescenţi americani care rămân captivi într-un univers digital.

"Cel mai lung drum/ The Longest Ride" a pierdut două poziţii şi a ajuns pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,7 milioane de dolari. Avându-l în rolul masculin principal pe Scott Eastwood, fiul legendarului Clint Eastwood, acest lungmetraj prezintă povestea de dragoste dintre un fost campion de rodeo şi o tânără studentă.

Filmul "Woman in Gold", cu actriţa britanică Helen Mirren şi realizat după evenimente reale, s-a menţinut pe locul al zecelea, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. Maria Altmann, o evreică refugiată ajunsă la bătrâneţe, vrea să readucă în familie o imagine a mătuşii sale, expusă într-un important muzeu din Viena. Doar că imaginea nu e altceva decât "Mona Lisa Austriei", o pictură de-a lui Gustav Klimt, devenită celebră. Tabloul a fost luat cu forţa de nazişti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligată să plece, lăsând în urmă tot ce a iubit. După zeci de ani, ea este hotărâtă să facă dreptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici