Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Valencia

Filmul "Roxanne", debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, a fost selectat în competiţia secţiunii oficiale de lungmetraje a celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valencia - Cinema Jove, care va debuta vineri şi se va încheia pe 27 iunie.

174 afișări
Imaginea articolului Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Valencia

Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Valencia

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) Madrid, regizorul Valentin Hotea şi actriţa Diana Dumbravă vor participa la sesiuni de întrebări şi răspunsuri după proiecţia filmului.

Festivalul prezintă, de asemenea, scurtmetrajele "Colecţia de Arome", de Igor Cobileanski, "O umbră de nor", de Radu Jude şi "Vocea a doua", de Daniel Sandu, în cadrul competiţiei secţiunii oficiale dedicate acestui format.

Proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Locarno, 2013, în cadrul concursului secţiunii Cineasti del presente, primul lungmetraj semnat de Valentin Hotea va avea premiera spaniolă în vara aceasta, la Valencia, în competiţia oficială a celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Cinema Jove. Producţia românească va fi proiectată pe 25 iunie (ora 11.00) şi pe 27 iunie (ora 20.15), în Sala Luis García Berlanga a eblematicei clădiri a Cinematecii din Valencia: Edificio Rialto. Cu această ocazie, regizorul Valentin Hotea şi actriţa Diana Dumbravă vor prezenta filmul şi vor discuta cu publicul festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de la Valencia - Cinema Jove este unul dintre cele mai importante festivaluri de specialitate din Spania recunoscut la nivel european şi internaţional, precum şi de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film. Este organizat anual de Guvernul regiunii autonome Valencia prin intermediul IVAC - Institutul Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia "Ricardo Muñoz Suay" (Cinemateca din Valencia).

Prin selecţia de filme (scurtmetraj şi lungmetraj) şi prin competiţiile şi activităţile pe care le organizează, festivalul urmăreşte, pe de o parte, să prezinte publicului cele mai noi şi importante producţii cinematografice internaţionale care nu au fost lansate încă în cinematografele spaniole, dar şi să reprezeinte un punct de întâlnire între realizatori din toată lumea şi o platformă pentru descoperirea de noi talente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici