Fondatorul revistei Business Woman a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Canal 33

Alexandru Răducanu, fondatorul revistei Business Woman, a primit, marţi, o licenţă audiovizuală de la Consilul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea de business Canal 33, care ar urma să emită în următoarele luni, după cum a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul postului TV.

1654 afișări
Imaginea articolului Fondatorul revistei Business Woman a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Canal 33

Fondatorul revistei Business Woman a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Canal 33 (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Canal 33 Network SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice a televiziunii de business Canal 33.

A fost pentru a cincea oară când această societate, ai cărei asociaţi sunt Alexandru Răducanu (97%) şi Cristina - Adriana Sîrbu (3%), a solicitat CNA acordarea unei licenţei pentru lansarea televiziunii Canal 33. Până acum CNA a respins solicitarea, invocând printre altele inconsistenţa proiectului.

În şedinţa CNA de marţi însă, membrii Consiliului au decis cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) să acorde această licenţă pentru lansarea Canal 33.

Unii dintre membri CNA, între care Radu Călin Cristea şi Valentin Jucan, au apreciat motivaţia şi entuziasmul lui Alexandru Răducanu, care s-a prezentat de atât de multe ori în faţa Consiliului pentru a primi această licenţă.

"Ne aflăm la a cincea încercare de a obţine o licenţă audiovizuală cu Canal 33. (...) În România există o precaritate a informaţiei în domeniul financiar-economic. Din acest punct de vedere consider oportună şi necesară apariţia unui post de business serios", a spus Alexandru Răducanu, în şedinţa CNA de marţi.

El a spus că televiziunea Canal 33 va fi una "profesională, elegantă şi curată".

"Am făcut şi un demers de afiliere la CNN în toamna anului 2014. Acum avem un statut de afiliere la CNN ca şi post de business tematic", a spus Răducanu.

El a mai spus că televiziunea Canal 33 va difuza, zilnic, mai multe jurnale de business şi o serie de emisiuni, care vor contribui la sporirea educaţiei financiare a populaţiei. De asemenea, televiziunea ar urma să difuzeze emisiuni de interes public, precum "Rom de succes", "Forumul maghiar de afaceri" şi "De veghe patriei".

Potrivit lui Alexandru Răducanu, investiţia iniţială în lansarea Canal 33 se ridică la 300.000 de euro, urmând ca o altă sumă de 200.000 de euro să fie atrasă dintr-un credit bancar.

Studioul Canal 33 se află în cartierul Militari din Bucureşti, iar echipa televiziunii va fi formată din peste 70 de persoane.

Membrul CNA Gabriel Tufranu a spus că televiziunea Canal 33 ar urma să difuzeze 11 ore pe zi programe în reluare. "Nu vi se pare cam mult?", a întrebat Tufeanu.

"Avem reluări noaptea propriu-zis, toate televiziunile au reluări", a spus Răducanu.

Membrul CNA Radu Călin Cristea a spus că are nişte ezitări în legătură cu proiectul televiziunii Canal 33. "Am nişte ezitări, flerul meu îmi spune că este un proiect destul de subţire. Trebuie să fim atenţi şi la motivaţia lor, poate ar trebui chiar lăsaţi să-l facă (acest proiect, n.r.)", a spus Cristea.

"Haideţi să nu ucidem entuziasmul dat de un nou proiect editorial. Sunt pentru a cincea oară aici, au încercat să îşi perfecţioneze proiectul, poate să fie îmbunătăţit. Dar este pentru prima oară când fac acest lucru", a spus şi membrul CNA Valentin Jucan.

În cele din urmă, CNA a decis să acorde licenţă televiziunii Canal 33.

După primirea licenţei, Alexandru Răducanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că televiziunea Canal 33 ar urma să fie lansată în următoarele luni ale acestui an.

Alexandru Răducanu activează pe piaţa media din România de mai mulţi ani, fiind fondatorul publicaţiilor Business Woman şi The Marketer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici