Fox va produce un serial TV despre atentatul terorist din timpul maratonului de la Boston

Televiziunea americană Fox va produce un serial despre atentatul terorist din timpul maratonului de la Boston din anul 2013.

99 afișări
Imaginea articolului Fox va produce un serial TV despre atentatul terorist din timpul maratonului de la Boston

Fox va produce un serial TV despre atentatul terorist din timpul maratonului de la Boston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului Deadline.com, noul serial, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va avea la bază romanul "Long Mile Home", scris de doi reporteri de la publicaţia Boston Globe, Scott Helman şi Jenna Russell, informează bbc.co.uk.

Cartea prezintă povestea adevărată a cinci persoane ale căror vieţi au fost schimbate pentru totdeauna după acel atentat cu bombă.

Scenariul şi regiza noului serial vor fi semnate de Rod Lurie.

Atentatele de anul trecut au transformat în coşmar această cursă extrem de populară, care a atras în centrul oraşului mii de spectatori pentru a încuraja participanţii.

În 2013, două bombe artizanale amplasate în oale sub presiune au explodat aproape simultan în apropierea liniei de sosire, provocând moartea a trei spectatori, între care un băieţel în vârstă de opt ani, şi rănind 264 de persoane, dintre care aproximativ 12 au suferit ulterior amputări de membre.

Bombele ascunse în rucsacuri au fost amplasate de doi fraţi musulmani de origine cecenă care locuiau în Boston, identificaţi după câteva zile.

Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis pe 19 aprilie, după ce poliţia americană lansase o veritabilă cursă de urmărire a acestuia. Fratele său mai mic, Djohar, în vârstă de 20 de ani, a fost rănit grav şi a fost arestat câteva ore mai târziu.

Student, Djohar a fost naturalizat american în 2012 şi părea că s-a integrat în societate. Procesul său va începe pe 3 noiembrie. Djohar Ţarnaev este inculpat în principal pentru folosirea unei arme de distrugere în masă care a provocat moartea unor persoane şi pentru organizarea unui atentat în spaţiul public. El riscă pedeapsa cu moartea.

Maratonul din Boston, care este cel mai vechi din lume, are loc în fiecare an în timpul "Zilei patrioţilor", o zi de sărbătoare. În acest an, competiţia a avut loc pe 21 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici