Gândul.info organizează marţi conferinţa Viitorul Mediului

Gândul.info organizează marţi conferinţa "Viitorul Mediului", care propune un dialog pe tema proiectelor ce vizează protecţia mediului, a informării populaţiei asupra tendinţei "verzi" şi a modului în care acţionează companiile pentru o lume mai puţin poluată.

159 afișări
Imaginea articolului Gândul.info organizează marţi conferinţa Viitorul Mediului

Gândul.info organizează marţi conferinţa Viitorul Mediului

Conferinţa va avea loc marţi, începând cu ora 10:00 şi va fi găzduită de Hotelul Radisson Blu, sala Atlas.

"În contextul actual când ideea de «verde» este tot mai prezentă, când populaţia găseşte mai nou ansamble de reciclare pe străzile principale ale oraşului, când companiile sunt tot mai implicate în CSR cu aplicaţie pe mediu şi când există tot mai multe programe de gen pentru protecţia mediului inconjurator, conferinţa vine să răspundă unor întrebări cât mai variate pe tema prezentată", se asrată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Strategia ce priveşte viitorul mediului urmează a fi dezbătută în cadrul evenimentului de Simona Ghiţă - consilier în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, de Sulfina Barbu - preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, Oana Grigore – director Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, Cristi Gherghiceanu - manager Fundaţia Adept, Marius Albescu – director de dezvoltare Teraplast şi Florin Cepănariu – director RETIM Timişoara.

Conferinţa propune un dialog între lectorii invitaţi şi reprezentanţi la nivel de top management din cadrul companiilor implicate direct în procesele investiţionale, de conservare şi responsabilitate faţă de mediu, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai Organizaţiilor Comunitare, specialişti în probleme de mediu, alături de autorităţi implicate in acordarea de fonduri UE pentru programele "verzi".

De asemenea, invitaţii vor aduce în dezbatere programele actuale ale Ministerului Mediului si Pădurilor, vor evalua impactul proiectelor în plină desfăşurare pe protecţia mediului şi vor analiza alinierea României până în 2013 cu statele membre UE în ceea ce priveşte progresul realizat în producţia de ambalaje şi în ceea ce priveşte deşeurile de ambalaje.

Finanţările prin intermediul fondurilor europene, care sunt implicate în programele de mediu sunt numeroase şi atractive pentru potenţialul investitor, în cadrul conferinţei urmând a se detalia bugetele disponibile, dar şi modul în care se poate simplifica accesul la acestea.

"Cum poate fi informată mai bine populaţia asupra tendinţei «verzi», care sunt măsurile producătorilor de ambalaje pentru pregătirea reciclării, cum acţionează companiile pentru o lume mai puţin poluată, sunt alte teme care vor fi analizate în cadrul conferinţei Viitorul Mediului", se mai arată în comunicat.

Evenimentul organizat de Gandul.info are ca parteneri Orange Romania, Teraplast, RETIM Ecologic Service SA şi Fundaţia ADEPT.

Mai multe detalii şi agenda evenimentului Viitorul Mediului pot fi găsite pe website-ul http://conferinte.gandul.info/viitorul-mediului.

"Poziţionat în segmentul quality şi top quality press, Gândul.info este ziarul online al liderilor de opinie şi cotidianul naţional de informaţie şi atitudine. Prin această publicaţie se promovează calitatea, succesul, inovaţia şi eleganţa. Cu ajutorul celor mai buni ziarişti, am construit cel mai de incredere site care oferă ştiri credibile şi informaţii care interesează un segment de oameni activi, cu educaţie şi venituri preponderent peste medie, cu un statut social ridicat, şi care crede în valorile “tradiţionale”. Din 8 aprilie 2011, Gândul.info a devenit un produs media exclusiv digital: online, pe iPad şi pe mobil", precizează comunicatul.

Gândul.info face parte din Mediafax Group. Mediafax Group este compania ce furnizează, prin intermediul mai multor platforme, cel mai diversificat conţinut media de pe piaţa din România, destinat atât companiilor, cât şi utilizatorilor finali. Prin evenimentele diverse pe care le organizează - conferinţe de business, gale de premiere şi întâlniri informare cu lideri ai comunităţii de afaceri - Mediafax Group îşi invită cititorii să afle mai mult din domeniile lor de interes şi să interacţioneze cu specialişti respectaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici