Gheorghe Dinică suferă de o bronhopneumonie severă

Doctorii au stabilit un diagnostic în cazul pacientului Gheorghe Dinică, el suferind de o bronhopneumonie severă, dar şi de o afecţiune renală, ceea ce impune un pronostic rezervat, însă starea actorului este stabilă, potrivit unor surse medicale.

539 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Dinică suferă de o bronhopneumonie severă

Gheorghe Dinică suferă de o bronhopneumonie severă (Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a emis, duminică seara, un comunicat de presă în care informează că pacientul Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 ani, "internat în Clinica de Medicină Internă şi apoi transferat în Clinica ATI în aceeaşi zi cu stare generală alterată, a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinari multiorganice".

"Starea generală actuală este stabilă. Tratament complex în continuare care presupune suportul anterior menţionat şi antibioterapie cu spectru larg şi imunostimulare. Prognostic rezervat", se arată în comunicat.

Actorul Gheorghe Dinică - unul din cei mai mari actori români - a fost internat în mai multe spitale până a ajuns la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

În primă fază, el a avut o infecţie la plămânul stâng care s-a extins şi la cel drept, actorul fiind diagnosticat, duminică seara, cu bronhopneumonie, care s-a complicat, însă este supus unui tratament complex, precizează sursele medicale citate.

Infecţia s-a localizat şi la nivelul rinichilor, mai spun sursele citate, care adaugă faptul că actorul este ventilat.

Actorul se află internat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, la Secţia terapie intensivă, începând de joi, când a fost adus de la Spitalul Elias.

Gheorghe Dinică a debutat ca actor în filmul "Străinul", în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme ("După-amiaza unui torţionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inimă de ţigan"), dar şi în piese de teatru ("Tache, Ianke şi Cadâr", "În numele trandafirului" etc.). A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cântece de petrecere" şi "Cântece de petrecere 2", în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu. Este societar de onoare al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici