Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor: Există o ruptură în cadrul CNA

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a declarat că există "o ruptură" în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care poate să aibă efecte negative asupra activităţii CNA, acesta spunându-i preşedintelui Consiliului, Laura Georgescu, că nu îi mai este prieten.

217 afișări
Imaginea articolului Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor: Există o ruptură în cadrul CNA

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a făcut aceste afirmaţii în contextul în care Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor a audiat-o, miercuri, pe Laura Georgescu, preşedintele CNA.

Laura Georgescu a fost audiată cu privire la mai multe sesizări pe care Comisia le-a primit de la reprezentanţii televiziunilor Realitatea TV, Antena 3 şi DD TV.

La audieri au participat, pe lângă preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai Consiliului, respectiv Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Lorand Turos şi Valentin Jucan. Însă la audieri nu au fost prezenţi Viorel-Vasile Buda (vicepreşedintele CNA) şi nici Radu Călin Cristea, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Christian Mititelu şi Florin Gabrea, membri ai Consiliului.

La începutul audierilor, Gigel Ştirbu a întrebat-o pe Laura Georgescu de ce nu au venit toţi membrii Consiliului la întâlnirea cu deputaţii din Comisia de Cultură, Georgescu răspunzând că doi sunt în incapacitatea fizică de a fi prezenţi, iar restul sunt pe drum către Parlament.

"Am vorbit acum cu doi membri ai CNA şi unul dintre ei, domnul Buda Viorel, mi-a spus că i-aţi comunicat că doriţi să veniţi singură (...) Iar domnul Radu Călin Cristea mi-a spus că habar nu avea de această audiere (...) Doamna Georgescu, din acest moment, eu vă spun că nu vă mai sunt prieten (...) Cineva minte (...) Mie mi se pare extrem de grav ce s-a întâmplat astăzi", i-a spus Gigel Ştirbu Laurei Georgescu, la finalul audierilor.

De asemenea, Gigel Ştirbu i-a cerut Laurei Georgescu să elaboreze un raport în care să cuprindă toate aspectele semnalate în timpul audierilor, care să fie transmis Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare.

"Acest raport va fi parte integrantă din raportul anual (pe care CNA trebuie să îl prezinte comisiilor de specialitate ale Parlamentului, în fiecare an, potrivit Legii audiovizualului, n.r.). Personal, în iarnă, când veţi veni cu raportul (raportul anual, n.r.), mă voi gândi foarte tare dacă îl voi vota", a spus Gigel Ştirbu.

"În spaţiul public, foarte multe instituţii media ridică problema faptului că există foarte multe neînţelegeri în legătură cu Consiliul pe care îl reprezentaţi (...). Sunteţi un garant al respectării legii, un poliţist care trebuie să prevină anumite fapte contravenţionale (...) Plec cu un gust amar în urma a ceea ce am aflat - că nu toţi membrii CNA au fost astăzi invitaţi -, ceea ce mă conduce la gândul că este o ruptură în cadrul Consiliului, lucru care poate să aibe efecte negative asupra activităţii dumneavoastră", a mai afirmat Gigel Ştirbu.

Pe de altă parte, şi deputatul PNL Florin-Alexandru Alexe a declarat în timpul audierilor că "nu este normal ca CNA să nu fie un arbitru corect" pe piaţa audiovizualului. El a mai susţinut că Laura Georgescu s-a "antepronunţat" în legătură cu anumite speţe din domeniul audiovizualului. "Dumneavoastră sunteţi un arbitru (...) dacă nu puteţi, nu este nicio problemă, pot alţii (...) Rolul unui arbitru nu este numai de a da cartonaşe roşii şi galbene, ci şi de a face astfel ca lumea mass-media să funcţioneze normal. Trebuie să reuşiţi să fiţi un arbitru. Dacă nu reuşiti, nu este niciun fel de problemă", a spus Florin-Alexandru Alexe.

Întrebată de presă cum comentează acuzaţiile pe care i le-a adus Gigel Ştirbu, Laura Georgescu a spus că nu doreşte să comenteze afirmaţii politice. Ea a mai spus că s-a discutat despre audierea de la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor în cadrul şedinţei publice a CNA de marţi.

"Anunţul a fost făcut în şedinţă publică. Eu nu comentez declaraţiile oamenilor politici. Nu am dreptul ca şef de instituţie să am astfel de păreri", a mai spus Laura Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici