GOOGLE a denunţat furturi de parole în Iran înainte de alegerile prezidenţiale de vineri: sunt vizaţi zeci de mii de utilizatori

GOOGLE a denunţat miercuri tentative de furt de parole în cazul a zeci de mii de conturi aparţinând cetăţenilor iranieni, care vor participa vineri la vot pentru a-şi alege preşedintele.

262 afișări
Imaginea articolului GOOGLE a denunţat furturi de parole în Iran înainte de alegerile prezidenţiale de vineri: sunt vizaţi zeci de mii de utilizatori

GOOGLE a denunţat furturi de parole în Iran înainte de alegerile prezidenţiale de vineri: sunt vizaţi zeci de mii de utilizatori (Imagine: Shutterstock)

"Ţintele şi momentul alese sugerează că aceste atacuri au o motivaţie politică legată de alegerile prezidenţiale iraniene de vineri", a afirmat vicepreşedintele gigantului de Internet american, Eric Grosse, pe blogul său.

"Aceste campanii, care sunt desfăşurate din Iran, au crescut în mod considerabil volumul activităţilor de înşelăciune în regiune", a adăugat el.

De aproape trei săptămâni, grupul californian încearcă să combată trimiteri de email-uri care urmăresc să obţină informaţiile personale a "zeci de mii de utilizatori iranieni".

Politica GOOGLE este de a lansa avertizări în legătură cu atacurile informatice efectuate de guverne sau orice alte activităţi suspecte şi să încerce să le contracareze, a menţionat Eric Grosse.

"Dacă sunteţi în Iran, vă încurajăm să luaţi măsuri suplimentare pentru a vă proteja contul", a mai adăugat el.

Campania oficială pentru alegerile prezidenţiale iraniene se încheie joi dimineaţa, iar operaţiunile de vot, la care vor participa aproximativ 50,5 milioane de alegători, vor începe vineri la ora locală 08.00 (06.30, ora României).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici