Google lansează Ingress, jocul care te ajută să te menţii în formă - VIDEO

Google a lansat jocul Ingress, care se aseamănă cu World of Warcraft conform celui care a avut ideea proiectului, dar care îşi propune să îi menţină în formă pe jucători.

1545 afișări
Imaginea articolului Google lansează Ingress, jocul care te ajută să te menţii în formă - VIDEO

Google lansează Ingress, jocul care te ajută să te menţii în formă

Ideea lui Ingress îi aparţine unui fost director al diviziei "Geo" din cadrul Google, John Hanke, care coordonează acum Niantic Labs, companie deţinută de Google, informează forbes.com.

Ingress necesită "energie virtuală", pe care jucătorii o obţin adunând unităţi de "XM", pe care le culeg din plimbări în realitatea înconjurătoare. Apoi, consumă "energia virtuală" în anumite misiuni, mergând către "portaluri" ce sunt amplasate în locuri publice, precum muzee sau biblioteci.

"Conceptul se aseamănă cu World of Warcraft, toate persoanele din lume joacă acelaşi joc", a declarat Hanke pentru allthingsd.com.

Jucătorii sunt împărţiţi în două echipe: "Luminaţii" (The Enlightened), care deţin puterea, şi "Rezistenţa" (The Resistance), care luptă pentru putere. Orice persoană de pe glob poate juca, dar în zonele cu o densitate mai mare a populaţiei competiţia pentru resurse va fi mai acerbă.

Ca să nu mergi atât de mult pe jos, poţi să fentezi mişcarea şi să mergi cu maşina către locaţii: "Eşti ca un şobolan într-un labirint pe telefon", susţine John Hanke. În momentul în care ajung acasă, jucătorii pot vedea pe calculator distanţele parcurse.

Jocul se află în prezent în faza beta. Ingress, care s-a numit iniţial Nemesis, a fost testat de angajaţii Google în ultimele şase luni.

John Hanke susţine că Ingress va fi încă de la început foarte profitabil pentru Google datorită publicităţii ce se va incorpora în joc. Hanke a negociat deja cu Hint Water, Zipcar, Jamba Juice şi Chrome pentru ca acestea să fie promovate în Ingress.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici