Grădina cu Filme din Capitală se redeschide joi, 8 iunie

Proiecţii de filme româneşti şi internaţionale, concerte şi sesiuni Q&A cu personalităţi din industria cinematografică din România vor avea loc, începând de joi, 8 iunie, la Grădina cu Filme, un proiect al Primăriei Capitalei.

464 afișări
Imaginea articolului Grădina cu Filme din Capitală se redeschide joi, 8 iunie

Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie (CREART) al Municipiului Bucureşti, redeschide joi, 8 iunie, Grădina cu Filme – Cinema & More din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7.

Spaţiul propune şi în cel de-al 10-lea sezon un program artistic diversificat: proiecţii de filme, concerte acustice, spectacole şi mult aşteptatele sesiuni Q&A cu personalităţi din industria cinematografică din România.

Potrivit CREART, prima lună din cea de-a 10-a ediţie, care se desfăşoară în perioada 8 iunie – 17 septembrie 2023, de joi până duminică), continuă cu succes unul dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc – un reper în programul spaţiului, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone şi un program curatoriat de Ileana Bîrsan.

Publicul este invitat să descopere şi în anul 2023 filme româneşti, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care va susţine după fiecare proiecţie o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizori, actori, producători sau protagonişti de renume din industria cinematografică românească, implicaţi în producţia peliculelor difuzate în seara respectivă.

În luna iunie, publicul va putea viziona filme precum „Metronom” (în regia lui Alexandru Belc) – difuzat pe 8 iunie, „Boss” (în regia lui Bogdan Mirică) – difuzat pe 22 iunie şi „Spre Nord” (în regia lui Mihai Mincan) – difuzat pe 29 iunie, de la ora 21:00.

Programul Grădinii este completat de Seara Filmului Internaţional, care reuneşte, în luna iunie, titlurile „A Man Called Otto” (în regia lui Marc Forster, cu Tom Hanks, Mariana Trevino şi Rachel Keller) – proiectat pe 10 iunie, „The Father” (în regia lui Florian Zeller, cu Olivia Colman şi Anthony Hopkins – care a câştigat Premiul Oscar şi Premiul Bafta pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul din The Father) – difuzat pe 11 iunie şi „Pinocchio” (în regia lui Robert Zemeckis, cu Tom Hanks, Lorraine Bracco, Joseph Gordon-Levitt, Luke Evans, Keegan-Michael Key, Benjamin Evan Ainsworth / film dublat în limba română) – difuzat pe 18 iunie, de la ora 20:30.

Pe 30 iunie, de la ora 21.00, are loc proiecţia filmului documentar „4 iulie 1977. Cutremurul neştiut”, un film de Şerban Georgescu, după un spectacol de teatru în regia lui Carmen Lidia Vidu care a avut loc la Teatrul Odeon, cu Vlad Pânzaru, Denis Imbrescu, Răzvan Mîndruţă, Irina Artenii, Andrei Marius Barbu. O producţie Re:Rise – Asociaţia pentru Reducerea Riscului Seismic. Proiecţia va fi urmată de o scurtă dezbatere despre implicaţiile deciziei lui Nicolae Ceauşescu – atât din punct de vedere tehnic cât, mai ales, din punct de vedere uman şi istoric.

Primul concert din sezonul 10 este URMA – Just Strings, care va avea loc pe 9 iunie, de la ora 21:00. URMA – Just Strings este o abordare complet acustică a repertoriului URMA, oferită de Mani Gutău, alături de Oigăn şi Anatol Cazanoi, şi propune ascultătorilor un nou concept de reprezentaţie live, în format 360, folosind sisteme speciale de amplificare individuală de înaltă fidelitate.

ZUM – Călătoria unui Suflet în Mandalay este primul spectacol pe care Grădina cu Filme îl va prezenta publicului în anul 2023, pe 17 iunie, de la ora 20:30. Proiectul Mandalay face legătura între Est şi Vest, între exotismul melodiilor orientale şi bogăţia armonică a formelor europene. Instrumentele acustice şi electronice se combină armonios într-un sunet bogat care surprinde prin originalitatea frazelor şi a ritmurilor.

„Spectacolul <Călătoria unui Suflet în Mandalay>, bazat pe un text scris de Andreea Crepcia, evidenţiază povestea iniţiatică a unui suflet care trăieşte intens fiecare clipă din viaţa ei. Amintiri, senzaţii, sentimente se succed într-un râu de gânduri poetice cântate sau recitate. Regatul Mandalay menţionat în titlu este un loc de auto-descoperire şi reuniune cu bucuria de a trăi. Mandalay oferă un <world music> contemporan, o muzică în care improvizaţia trece de la o factură jazz la una etno, creând o fuziune stilistică între culturi aparţinând unor spaţii şi vremuri diferite sau cum le place lor să spună pe scurt: spiripop”, susţin organizatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici