Grupul media american Scripps îşi închide agenţia de presă, înfiinţată în urmă cu 96 de ani

Grupul media american E. W. Scripps a anunţat că îşi va închide agenţia de presă pe care a înfiinţat-o în 1917, pentru a se concentra pe un site specializat în politica americană.

62 afișări
Imaginea articolului Grupul media american Scripps îşi închide agenţia de presă, înfiinţată în urmă cu 96 de ani

Grupul media american Scripps îşi închide agenţia de presă, înfiinţată în urmă cu 96 de ani

Agenţia Scripps-Howard News Service, furnizor de marcă de articole şi de caricaturi pentru numeroase publicaţii americane, se va închide până la sfârşitul anului, potrivit unui comunicat al grupului.

În urma unui acord, grupul media McClatchy-Tribune Information Services (MCT) va prelua clienţii Scripps-Howard News Service, începând din ianuarie 2014.

Scripps, care mai deţine 19 televiziuni locale - dintre care 10 sunt afiliate reţelei ABC - şi cotidiene pe 13 pieţe din SUA, îşi va concentra activităţile pe DecodeDC, un site finanţat de comunitatea locală, specializat în politica americană.

"Într-un moment în care politica naţională are consecinţe imediate şi profunde în viaţa americanilor, în toată ţara, Scripps a decis să-şi întărească forţa serviciului său de investigaţii şi anchete în capitală şi să crească influenţa DecodeDC, site specializat în politică", informează Scripps.

"Biroul Scripps din Washington, care, mulţi ani, a lucrat exclusiv pentru cotidiene, va fi reconfigurat şi va furniza anchete pentru mediile grupului Scripps (televiziune, presă scrisă şi online)", se arată în acelaşi comunicat.

Şeful biroului de la Washington a precizat că DecodeDC "va furniza conţinut centrat exclusiv pe anchete şi politică naţională" şi nu va înceta să fie "un agregator de conţinuturi pentru alte medii".

DecodeDC este un site creat de o fostă jurnalistă a postului de radio public NPR, care a reuşit să adune din donaţii 100.000 de dolari pentru a-l lansa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici