GSP TV se lansează pe 25 iulie

Postul de sport al trustului Intact, GSP TV, se va lansa în data de 25 iulie, ora de la care televiziunea îşi va începe emisia fiind 18.00 sau 20.00, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Zagaradniuc, redactor-şef la GSP TV.

576 afișări
Imaginea articolului GSP TV se lansează pe 25 iulie

GSP TV se lansează pe 25 iulie

Zagaradniuc a precizat că postul va fi disponibil abonaţilor RCS&RDS, care, începând cu data de 26 iulie, vor putea urmări meciurile din Liga I pe patru frecvenţe oferite de operatorul de cablu.

"O să fie patru frecvenţe separate pe RCS&RDS, pentru a putea transmite toate meciurile. Vor fi patru frecvenţe (GSP TV, GSP TV 2, 3 şi 4, n.r.) pe RCS&RDS în zilele în care sunt patru meciuri simultan", a explicat Cristian Zagaradniuc.

El nu a precizat cine va face parte din echipa GSP TV, precizând că mai sunt lucruri de discutat în acest sens.

Totuşi, unele surse au declarat pentru MEDIAFAX că reprezentanţii trustului Intact i-au oferit lui Radu Naum, care şi-a dat săptămâna trecută demisia din TVR, poziţia de şef peste operaţiunile sport din cadrul GSP TV, Antena 1 şi Antena 3. Contactat de MEDIAFAX, Radu Naum a refuzat să comenteze informaţia.

În plus, trustul de presă negociază în prezent cu Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu, care şi-au dat şi ei demisia din TVR şi care ar urma să comenteze meciurile de fotbal difuzate de GSP TV.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, RCS&RDS a scos din pachetul de bază posturile Telesport şi The Money Channel, deţinute de grupul Realitatea Media, pe frecvenţele cărora este difuzat un promo pentru postul GSP TV. Reprezentanţii RCS&RDS nu au putut fi contactaţi pentru a-şi explica decizia, până în momentul difuzării acestei ştiri. Pe de altă parte, poziţia grupului Realitatea Media este în momentul de faţă "no comment", potrivit PR-ului Vlad Nichita.

Compania RCS&RDS are 1,25 milioane de clienţi pentru serviciile de teviziune prin cablu. În plus, serviciul de televiziune digitală DigiTV, operat de RCS&RDS, se apropie în prezent de un milion de abonaţi.

Potrivit unor surse din cadrul Intact, există în prezent discuţii şi cu alţi operatori de cablu pentru a retransmite meciurile din Liga I, dar încă nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, săptămâna trecută, solicitarea SC Camina Trust SRL Bucureşti pentru difuzarea, pe licenţa GSP TV, a programelor GSP TV 2, 3 şi 4, pe perioada desfăşurării meciurilor din Liga I.

Postul Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câştigat pe 31 martie licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro. Drepturile TV vizează sezoanele 2008/2009, 2009/2010 şi 2010/2011. Majoritatea meciurilor vor fi difuzate însă de televiziunea GSP TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici