Guvernul a desfiinţat peste 600 de posturi din întregul sistem al Ministerului Culturii

Ministerul Culturii va reduce peste 600 de posturi din instituţiile publice de cultură, precum şi un post de secretar de stat vacant din aparatul central, în baza unor hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat ministrul de resort, Kelemen Hunor.

31 afișări
Imaginea articolului Guvernul a desfiinţat peste 600 de posturi din întregul sistem al Ministerului Culturii

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a precizat că, din cele 6.192 de posturi în regim de dublă finanţare, au fost reduse 553 posturi de la instituţiile cu dublă finanţare, dintre care 237 sunt vacante, şi 15 posturi de la instituţiile integral finanţate din venituri proprii.

Alte 70 de posturi, finanţate integral de la bugetul de stat, vor fi reduse din cadrul direcţiilor judeţene de cultură, Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi Centrului de Consultanţă al ministerului.

Kelemen Hunor a susţinut că deciziile au fost luate după consultarea sindicatelor şi a managerilor structurilor afectate de aceste reduceri de personal.

Potrivit ministrului, hotărârea de guvern nu include şi o anexă cu posturile care urmează să fie desfiinţate în fiecare instituţie, acestea urmând să fie stabilite prin ordin al ministrului.

Hunor Kelemen a mai precizat că în întregul sistem Ministerul Culturii va dispune de 5.780 de posturi finanţate de la bugetul de stat.

Prin ordin al ministrului Culturii şi la propunerea directorilor generali/directorilor, după caz, vor fi aprobate numărul de posturi, regulamentele de organizare şi funcţionare şi structurile organizatorice ale instituţiilor care fac obiectul reorganizării, prin reducere de posturi.

"Vom discuta în continuare cu managerii teatrelor, muzeelor şi cu sindicatele, aşa cum am făcut şi până acum. Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu sindicatele de la Opera Română, acum două săptămâni - cu sindicatele de la Cluj. Nu este adevărat că nu am avut dialog social, că nu am avut dialog cu partenerii din instituţiile publice. Am avut întâlniri începând din august, cu toţi directorii din subordine", a adăugat ministrul Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici