Herta Müller, Larry Watts şi Lucian Boia se întâlnesc cu cititorii la Salonul de Carte Bookfest Iaşi

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iaşi, în perioada 25 - 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea "Al. I. Cuza", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

251 afișări
Imaginea articolului Herta Müller, Larry Watts şi Lucian Boia se întâlnesc cu cititorii la Salonul de Carte Bookfest Iaşi

Herta Müller (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La Salonul de Carte Bookfest Iaşi, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri, dar şi cu unii dintre cei mai renumiţi autori ai momentului. Aproximativ 30.000 de volume îi aşteaptă pe vizitatorii Bookfest Iaşi, majoritatea cu reduceri de circa 50% faţă de preţul din librării, aduse de cele mai importante edituri din ţară - Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar şi puternice edituri locale ca Gama, Doxologia şi Adenium.

Bookfest îi aşteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească şi internaţională.

Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine pentru a prezenta ediţia de colecţie a volumului "Capcanele istoriei", în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universităţii Cuza. Poetul Emil Brumaru îşi va prezenta volumul "Rezervaţia de îngeri", iar Ioana Pârvulescu, laureata premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul "Viitorul începe luni". Profesorul Ştefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universităţii Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său "Privind altfel lumea celor absurde", proaspăt lansat la editura Humanitas.

La 169 de ani de la naşterea lui Friedrich Nietzsche (15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta noile apariţii din seria dedicată filosofului: "Ştiinţa voioasă", "Filozofia în epoca tragică a grecilor" şi "Ecce Homo". Evenimentul va fi susţinut de George Bondor, asistat de Ştefan Afloroaei, Liviu Antonesei şi Alexandru-Florin Platon.

Istoricul Larry Watts vine la Iaşi ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, "Fereşte-mă, Doamne, de prieteni" şi "Cei din urmă vor fi cei dintâi", apărute la editura Rao. Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Iaşi cu volumul "Mareşali ai României", pe care l-a coordonat şi pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iaşi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări: "Richter 8.9", romanul poliţist al lui Andrei Călăraş, şi monografia "Jung. Îndrăgostit de suflet", de Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea şi ei parte de momente dedicate lor, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici şi lansarea colecţiei "Cărţile Copilăriei".

De asemenea, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi aşteaptă pe cei interesaţi să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaţionale, precum "Poligamy" (2009, comedie, Ungaria), "Examenul" (2011, dramă, Ungaria) şi "Ungaria sălbatică" (2011, documentar, Ungaria).

Intrarea în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele care vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10.00 şi 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Iaşi se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi (FILIT).

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Anul trecut, invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte de la Bucureşti a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot şi Michel Houellebecq. Anul acesta, aproximativ 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (29 mai - 2 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice, evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în cadrul proiectului "Trei ţări, aceeaşi limbă". La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici