"Holocaustul şi victoria asupra fascismului": Fotografie, poezie, muzică şi dans rusesc, la Palatul Parlamentului

Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură organizează o serie de manifestări culturale dedicate Holocaustului şi victoriei asupra fascismului, prin fotografie, poezie, muzică şi dans rusesc, la Palatul Parlamentului, în sala C.A. Rosetti, joi, 5 mai, de la ora 17:00.

1008 afișări
Imaginea articolului "Holocaustul şi victoria asupra fascismului":  Fotografie, poezie, muzică şi dans rusesc, la Palatul Parlamentului

"Holocaustul şi victoria asupra fascismului": Fotografie, poezie, muzică şi dans rusesc, la Palatul Parlamentului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În cadrul programului va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie şi documente selectate din arhivele de stat din Rusia, materiale care au fost puse la dispoziţie de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, de Comitetul pentru Relaţii Internaţionale Sankt-Petersburg. În holul central de la Palatul Parlamentului vor fi expuse 60 de documente foto.

De asemenea, elevi de la Şcoala de pe lângă Ambasada Rusiei în România, liceul Hristo Botev şi liceul Lauder-Reut vor recita poezia "Jdi min...ia ("Aşteaptă-mă"), de K. Simonov, în trei limbi (rusă, română şi ivrit).

Programul artistic va fi susţinut de invitatul special, Ansamblul Folcloric de Stat "Rossia", înfiinţat de Liudmila Zîkina, de Ansamblul de Dans "Ciubcik", Bucharest Klezmer Band şi interpreta Georgiana Maria Chiriţă. Artiştii vor interpreta cântece din anii de război, romanţe şi cântece populare ruseşti extrem de răspândite.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii Federaţiei Ruse, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti, Comunitatea Ruşilor-Lipoveni din România şi Uniunea Comunităţilor Evreieşti din România. Partenerii evenimentului sunt Ambasada Rusiei în România, Ambasada Israelului în România, Camera Deputaţilor a Parlamentului României. La eveniment vor participa veterani membri ai Uniunii Veteranilor Moscova şi ai Asociaţiei Veteranilor din România.

Participarea se face pe bază de rezervare la acest link http://goo.gl/forms/aAWJ37qXCv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici