Horaţiu Mălăele a primit Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră, la Festivalul "Comedy Cluj"

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele a primit miercuri seară, la Cluj-Napoca, Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film "Comedy Cluj".

176 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele a primit Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră, la Festivalul "Comedy Cluj"

Horaţiu Mălăele (Imagine: Edurard Andrei/ Mediafax Foto)

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele a primit Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca, sala fiind plină.

După festivitate a urmat proiecţia filmului "Divorţ din dragoste", turnat în 1991, în regia lui Andrei Blaier, cu Horaţiu Mălăele în rol principal.

Horaţiu Mălăele s-a arătat uimit şi a spus că s-ar putea să nu merite acest premiu.

"Sunt uimit de acest laudatio care mi se face. Mi-am adus aminte, poate nu întâmplător, de o poveste cu doi prieteni care merg la înmormântarea unui apropiat al lor, iar la citirea necrologului, care îl prezenta pe cel dispărut ca fiind un om bun, cinstit şi drept, unul din prieteni îl îndeamnă pe celălalt prieten să plece, pentru că «ăsta nu-i al nostru». S-ar putea să nu merit favoarea acestui premiu. S-ar putea să ţin locul altcuiva. Un prieten de-al meu spunea că dacă cine trebuie nu e, cine e nu trebuie să fie. Vă mulţumesc foarte mult că, iată, coparticipăm, iată, coabităm, şi v-aţi gândit la acest premiu", a spus Horaţiu Mălăele.

Mălăele a afirmat că premiul este o "probă de dragoste într-o prezumtivă distrugere".

"De obicei, când ţi se dă un premiu, fie eşti bănuit de o boală gravă pe care nu o ştii, fie, precum spune un proverb islamic, dacă vrei să distrugi pe cineva trebuie mai întâi să-l iubeşti. Iată o probă de dragoste într-o prezumtivă distrugere", a spus actorul.

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lungmetraj. Ca regizor de film a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu filmul "Nunta mută", realizat în anul 2008.

"Comedy Cluj" se desfăşoară în perioada 12 - 21 octombrie la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici