Îi vezi pe Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în ”Capra cu trei iezi”, prima ecranizare a poveştii lui Ion Creangă

  • Maia Morgenstern şi Marius Bodochi joacă în prima ecranizare după ”Capra cu trei iezi”.
  • Regizorul Victor Canache a lansat în 2019 un scurt metraj ”Capra cu trei iezi” şi acum pregăteşte lung-metrajul.
  • În 2020 se împlinesc 145 de ani de la publicarea poveştii lui Ion Creangă în ”Convorbiri literare”
1850 afișări
Imaginea articolului Îi vezi pe Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în ”Capra cu trei iezi”, prima ecranizare a poveştii lui Ion Creangă

Îi vezi pe Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în ”Capra cu trei iezi”, prima ecranizare a poveştii lui Ion Creangă

Povestea o ştii. Poate te-a speriat şi pe tine necazul iezilor vânaţi de lup. Acum, Maia Morgenstern şi Marius Bodochi sunt protagoniştii primei ecranizări realizate după ”Capra cu trei iezi” de Ion Creangă.

”Bazat pe una din cele mai cunoscute fabule româneşti, filmul <Capra  cu  trei  iezi> îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una  care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări şi cântece vesele. Masca animalului are rolul să păstreze iluziile culturii. Regizorul lasă să cadă măştile şi foloseşte chipuri umane”, notează producătorii. 

Regizorul Victor Canache a lansat în 2019 un scurt metraj ”Capra cu trei iezi”, finanţat printr-o campanie de crowdfunding. Acum pregăteşte lung-metrajul, filmările fiind programate în toamnă. 

Filmările vor avea  loc în România, în satul Malu cu flori din judeţul Dâmboviţa, pe un platou de filmare construit în totalitate de către producători folosind materiale reciclate dintr-o clădire abandonată. 

În 2020 se împlinesc 145 de ani de la publicarea poveştii lui Ion Creangă în ”Convorbiri literare”, ”Capra cu trei iezi” fiind adaptată de-a lungul timpului pentru reprezentaţii teatrale cu actori sau cu păpuşi. Potrivit producătorilor, este prima dată când cunoscuta poveste capătă forma unui lung-metraj.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici