În epoca distanţării, tot mai multe muzee îşi găsesc locul în era digitală

  • Pandemia a împins muzeele din toată lumea să îşi expună arta online
  • Tururile virtuale de la MNAR au avut un boom în perioada stării de urgenţă
  • „Pentru iubitorii de artă, este momentul oportun să devină şi colecţionari”, a spus Alin Comşa, colecţionar
189 afișări

Chiar şi înainte de pandemie, muzeele îţi ofereau mici tururi virtuale însă parcă te simţeai mai bine atunci când le vizitai. Acum, pandemia nu-ţi dă prea multe posibilităţi aşa că te uiţi la tablouri din faţa laptop-ului. 

Arta online, hai să o numim aşa, este una dintre şansele pe care le avem în momentul de faţă. Muzeul online devine o soluţie. Bineînţeles că nu este una care să fie deplină. Există totuşi contrapondarea, sau, dacă vrei, o altă scăpare, o altă soluţie: aceea de a deveni colecţionar. Accesul la astfel de obiecte de artă, la tablouri, la lucrări de artă a devenit mai facil”, este de părere colecţionarul Alin Comşa. 

Muzeul Metropolitan de artă din New York a avut o creştere de 4000% pentru tururile virtuale, scrie Wall Street Journal. Creşteri semnificative au fost şi pentru muzeele noastre.

„Tururile virtuale sunt căutate şi există un interes pentru ele. Perioada lor de glorie a fost la începutul stării de urgenţă, când a fost o creştere semnificativă a numărului de accesări. Aveam mesaje de la familii, părinţi care ne spuneau ca îşi propun în fiecare zi câte o nouă galerie. Nu simţim că ne răpesc din vizitatori, din contră, ni se pare că după ce vezi turul virtual, vrei să vii să vezi şi în persoană”, a spus Paula Varga, reprezentantul Muzeului Naţional de Artă al României. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici