Înscrierile pentru secţiunea competitivă a Festivalului Undercloud din Bucureşti au început

Înscrierile pentru secţiunea competitivă a Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, care se va desfăşura în perioada 22 - 31 august, în Bucureşti, au început, candidaţii având posibilitatea să-şi înscrie spectacolele până pe 30 iunie.

84 afișări
Imaginea articolului Înscrierile pentru secţiunea competitivă a Festivalului Undercloud din Bucureşti au început

Înscrierile pentru secţiunea competitivă a Festivalului Undercloud din Bucureşti au început

Astfel, trupele se pot înscrie până pe 30 iunie, iar, de pe 1 până pe 30 iulie, va fi perioada de selecţie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Trupele şi spectacolele de teatru independent din Bucureşti care doresc să participe la Undercloud 2015, în secţiunea Concurs, sunt invitate să se înscrie, pentru etapa de selecţie, printr-un e-mail la festival@undercloud.ro. Acesta trebuie să conţină o prezentare completă a spectacolului, o prezentare a trupei, o înregistrare a reprezentaţiei (se acceptă link către YouTube, Vimeo, dar şi înregistrarea spectacolului pe DVD, depusă la sediul organizatorilor).

Dacă spectacolul este jucat în Bucureşti, în intervalul 25 iunie - 30 iulie, trupele sunt invitate să anunţe acest lucru prin e-mail la festival@undercloud.ro, cu cel puţin cinci zile înainte, pentru ca selecţionerii festivalului să poată să fie prezenţi.

În secţiunea "Concurs" pot fi înscrise spectacole care sunt jucate în Bucureşti începând cu anul 2013.

Numărul maxim de spectacole admise în secţiunea Concurs va fi 10. Candidaţii acceptaţi vor fi invitaţi să joace o reprezentaţie la Festivalul Internaţional de Teatru Independent Undercloud, în perioada 22 - 31 august.

Începând de anul acesta, structura spectacolelor prezentate la Undercloud va fi următoarea: secţiunea Concurs, care îşi propune să premieze inovaţia şi originalitatea - 10 spectacole; secţiunea Invitaţi - compusă din cinci spectacole din ţară şi cinci spectacole din străinătate.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent a fost iniţiat şi continuă să funcţioneze, la şapte ani de la debut, pentru susţinerea sectorului independent de teatru din Bucureşti. Undercloud se ghidează, în primul rând, după calitatea spectacolelor pe care le prezintă.

Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub sigla programului european EFFE 2015 - 2016: Europe for Festivals. Festivals for Europe. Festivalul a primit acest important certificat ca urmare a cooperării internaţionale în domeniul artelor spectacolului. Anul trecut au fost prezente la Bucureşti trupe din Franţa, Marea Britanie şi Ungaria. Astfel, publicul bucureştean a avut ocazia să vizioneze spectacole prezentate şi la festivalurile de la Edinburgh şi Avignon.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul http://undercloud.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici