Intact: Antena 1 sau 3 nu au difuzat niciun material video contra cost privind Ziua Tineretului

Reprezentantul Intact a declarat, marţi, că Antena 1 şi 3 nu au difuzat contra cost niciun material video plătit despre evenimentele din 1-2 mai, menţionând că a existat o legătură contractuală pentru publicitate între MTS şi firma CLIR Media, care se ocupă de publicitatea la cele două televiziuni.

75 afișări
Imaginea articolului Intact: Antena 1 sau 3 nu au difuzat niciun material video contra cost privind Ziua Tineretului

Intact: Antena 1 sau 3 nu au difuzat niciun material video contra cost privind Ziua Tineretului (Imagine: Mediafax Foto)

"Niciun fel de material video cu privire la acest eveniment nu a fost difuzat contra cost sau contra unei alte remuneraţii sau alt avantaj care să fie obţinut de Antena 1 sau Antena 3. Absolut toate materialele difuzate de la acest eveniment, mă refer la ştiri, au fost difuzate în sensul promovării evenimentului şi reliefării evenimentului ca şi existenţă, desfăşurare", a susţinut, la Comisia Ridzi, Albert Pînzaru, legal director la Antena 1, Trustul Media Intact.

Pînzaru a spus că, în ceea ce priveşte materialele publicitare, "într-adevăr există un contract între CLIR Media şi fiecare dintre televiziuni, contract-cadru prin care se asigură colaborarea între aceste companii vizavi de vânzarea publicităţii".

Întrebat de deputatul PDL Sever Voinescu care a fost legătura dintre Antena 1, Antena 3 şi evenimentele din 2 mai, Albert Pînzaru a spus că evenimentele din 1 şi 2 mai "au fost evenimente publice privitor la care atât Antena 1, cât şi Antena 3, în special, ca şi televiziune de ştiri, au difuzat materiale audio-video aşa cum difuzează şi realizează în legătură cu orice eveniment public".

Reprezentantul trustului Intact a mai spus că "legătura contractuală pe care atât Antena 1, cât şi Antena 3, o are vizavi de materiale publicitare este o legătură foarte clară şi transparentă între fiecare dintre aceste companii şi o a treia companie, CLIR Media", această companie funcţionând ca regie de vânzări a publicităţii în cadrul programelor Antena 1 şi Antena 3, menţionând că în acest moment nu reprezintă şi compania CLIR Media.

Deputatul PDL Gelu Vişan a dorit să ştie dacă au existat reportaje plătite legate de acest eveniment.

În acest context, Albert Pînzaru a spus că "în mass-media şi în televiziune, în mod special, dată fiind Legea Audiovizualului, este o obligaţie a titluarului de licenţă, respectiv a companiei, prin managementul şi întreaga sa structură, o obligaţie legală de a nu interveni în niciun fel asupra conţinutului editorial al programelor, indiferent dacă vorbim de Antena 1 televiziune generalistă, sau Antena 3-televiziune de ştiri, ingerinţe cu privire la conţinutul programelor, imixtiuni nu pot fi făcute, prin Legea Audiovizualului garantându-se această non-interferenţă în conţinutul editorial".

"Pentru cazul în care cineva ar fi plătit să se difuzeze nişte ştiri undeva, indiferent că ar fi vorba de Antena 1, deja respectiva televiziune şi-ar fi riscat propria licenţă, propria existenţă. În televiziunile noastre până acum, şi sunt convins că nici de acum încolo, nu s-au manifestat niciun fel de ingerinţe", a precizat Pînzaru.

El a le-a spus deputaţilor din Comisia de anchetă că "valoarea acestui proiect e dată de valoarea publicităţii pe care ar fi făcut-o oricare dintre Antene în cadrul grupajelor publicitar", anunţându-i că nu ştie valoarea contractului dar că va pune la dispoziţie această informaţie în cel mai scurt timp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici