Investiţie de 1,5 milioane de euro pentru reamenajarea fostului cinematograf din Sfântu Gheorghe

Clădirea fostului cinematograf "Arta" din Sfântu Gheorghe va fi reamenajată în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro, în proiect fiind prevăzute două săli de cinema de câte 80 de locuri şi una de teatru, tip studio, cu 120 de locuri, care să fie folosită de Teatrul "Andrei Mureşanu".

145 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 1,5 milioane de euro pentru reamenajarea fostului cinematograf din Sfântu Gheorghe

Investiţie de 1,5 milioane de euro pentru reamenajarea fostului cinematograf din Sfântu Gheorghe (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, în şedinţa de luni, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţii "Reamenajare cinematograf Arta", valoarea totală a investiţiei depăşind 1,5 milioane de euro.

Proiectul va începe cu fonduri locale, dar autorităţile au în vedere solicitarea unui sprijin financiar guvernamental.

Proiectul prevede amenajarea în clădire a două săli de cinematograf cu circa 80 de locuri fiecare, având în vedere că în oraş nu există un cinema, dar şi a unei săli de teatru, tip studio, cu circa 120 de locuri, se arată în raportul de specialitate. Pe lângă acestea, se vor amenaja spaţii publice şi administrative.

În acest imobil ar urma să se mute Teatrul "Andrei Mureşanu".

Clădirea a fost construită în 1968, iar în prezent acolo nu se desfăşoară nicio activitate.

În prezent, teatrele "Tamasi Aron" şi "Andrei Mureşanu", ambele aflate în subordinea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, îşi desfăşoară activitatea într-un singur imobil. Acest lucru îngreunează buna desfăşurare a activităţii, mai ales că scena este folosită în comun.

Primăria Sfântu Gheorghe a iniţiat, în urmă cu câţiva ani, demersurile pentru trecerea cinematografului "Arta" în proprietatea publică a municipiului pentru a rezolva problema sediului teatrului românesc "Andrei Mureşanu", iar protocolul de predare-primire a imobilului de la RADEF către Consiliul Local a fost semnat în primăvara anului 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici