Ioana Moldovan: Sergiu Nicolaescu a fost un om pe care l-a întâlnit când aveam cea mai mare nevoie

Actriţa Ioana Moldovan, eroina unuia dintre cele mai apreciate filme ale lui Sergiu Nicolaescu, "Orient Express", vorbeşte despre regizor ca despre un prieten şi un profesionist desăvârşit.

1233 afișări
Imaginea articolului Ioana Moldovan: Sergiu Nicolaescu a fost un om pe care l-a întâlnit când aveam cea mai mare nevoie

Ioana Moldovan (Imagine: Alex Barbulescu/ Mediafax Foto)

"Sergiu Nicolaescu a fost un om care s-a ridicat de fiecare dată. Sunt oameni despre care mi-e greu să cred că pot să moară şi Sergiu este unul dintre ei. A avut o viaţă lungă şi frumoasă, a făcut tot ce şi-a propus. Mai avea două filme în plan şi, desigur, ne gândeam că ar fi frumos să i se împlinească şi acest vis. L-am sunat după Crăciun şi am văzut că nu îmi răspunde. Am vrut să vorbesc cu Dana, soţia lui, şi, pentru că nu mi-a răspuns, m-am gândit că s-a întâmplat ceva. Însă Sergiu a mai trecut prin astea şi de fiecare dată şi-a revenit", a spus actriţa Ioana Moldovan pentru MEDIAFAX.

"Îmi amintesc că pentru Orient Express am filmat la Constanţa, pe un ger de -20 de grade. Era primul pe platourile de fimare şi, dacă noi stăteam în maşini, cu motoarele pornite să ne încălzim, el nu a stat nici măcar să bea un ceai cald. Poate şi de aceea era aşa exigent şi, pentru unii, părea foarte dur. Dar duritatea lui era întotdeauna dreaptă şi se termina când nu erau filmări. Uneori chiar glumea, ceea ce era foarte rar pentru Sergiu. Am lucrat cu el cu mare drag", a mai spus actriţa.

"Sergiu Nicolaescu a fost un om pe care l-a întâlnit când aveam cea mai mare nevoie. Nu l-am căutat, nu m-a căutat. Ne-am întâlnit pur şi simplu", a încheiat Ioana Moldovan.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici