Iohannis, de Ziua Cărţii - Citatul preferat: ”Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată”

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, joi, pe Facebook, cu ocazia Zilei Cărţi, citatul preferat, din Mircea Eliade: ”Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată", arătând că ”suntem ceea ce citim, iar cărţile ne îndrumă şi ne formează, iar o Românie modernă este una educată.

408 afișări
Imaginea articolului Iohannis, de Ziua Cărţii - Citatul preferat: ”Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată”

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

”Cu toţii am fost la un moment dat influenţaţi de o anumită carte sau inspiraţi de un fragment cu care ne-am identificat. De Ziua Internaţională a Cărţii, postează şi tu citatul preferat, utilizând hashtagul #Romaniaciteste”, se arată în postarea de pe pagina oficială a preşedintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis prezintă citatul său preferat: ”Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată." Mircea Eliade, Oceanografie.

În imaginea care însoţeşte postarea, preşedintele transmite şi mesajul: ”O Românie modernă este o Românie educată. Suntem ceea ce citim, iar cărţile ne îndrumă şi ne formează”.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie.

În această zi s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon.

Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului din România.

Începând din 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului din România şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici