Ionuţ Dolănescu: Tatăl meu a fost un mare român

Fiii lui Ion Dolănescu, Dragoş şi Ionuţ, le-au spus, duminică, la Ateneul Român, participanţilor la funereliile tatălui lor, că acesta a fost "un mare român", care i-a învăţat să trăiască şi să iubească româneşte şi care considera România ţara "cea mai frumoasă de pe faţa pământului".

126 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Dolănescu: Tatăl meu a fost un mare român

Ionuţ Dolănescu: Tatăl meu a fost un mare român (Imagine: Mediafax Foto)

Ionuţ Dolănescu a ţinut să mulţumească şi autorităţilor, care i-au permis să depună trupul tatălui său în Ateneul Român.

"Mi-e foarte greu, ca fiu, să vorbesc despre personalitatea lui tata, acest mare om şi mare artist", a spus el.

Despre tatăl său, Ionuţ Dolănescu a afirmat, adresându-se celor prezenţi, că Ion Dolănescu nu aparţine familiei, ci aparţine publicului.

"Ion Dolănescu nu aparţine familiei noastre, el vă aparţine dumneavoastră. El a iubit acest popor extraordinar (...) Tatăl meu a fost un mare român, un naţionalist convins, a iubit această ţară, pe care o numea «cea mai frumoasă de pe faţa pământului»", a spus Ionuţ Dolănescu.

"Ceea ce sunt, sunt datorită lui (...) Sunt fericit că l-am depus în acest loc sacru al culturii române şi că i-am adus pe lume acest nepot", a mai spus el, ţinându-şi în braţe fiul.

La rândul său, Dragoş Dolănescu a spus că tatăl său l-a învăţat să trăiască şi să iubească româneşte.

În continuare, Leontina Văduva, fiica Mariei Ciobanu, i-a adus un ultim omagiu lui Ion Dolănescu, în numele său şi al mamei sale, care nu a putut fi prezentă.

"Vocea lui Ion Dolănescu va răsuna în sufletul nostru generaţie de generaţie", a spus ea.

"Deşi nu i-am spus niciodată cât îl iubesc, el ştie acest luru. De multe ori am vorbit la telefon şi mi-a spus cât de mult mă admiră", a adăugat Leontina Văduva.

În afară de fiii artistului şi de Leontina Văduva, despre Ion Dolănescu au mai vorbit realizatoarele TV Teodora Popescu şi Florentina Satmari, precum şi directoarea casei de discuri Electrecord, Cornelia Andreescu.

Discursurile în memoria lui Ion Dolănescu au fost rostite de rude şi apropiaţi ai artistului după concertul susţinut de orchestra Lăutari din Basarabia, condusă de Nicolae Botgros.

În timpul discursurilor, admiratorii adunaţi în faţa Ateneului au cerut să li se permită accesul în interiorul clădirii, pentru a-l omagia pe artist. Ionuţ Dolănescu a cerut ca oamenilor veniţi să cinstească memoria tatălui său să li se dea voie să intre în clădire.

După discursurile apropiaţilor şi rudelor artistului, la Ateneul Român a început o ceremonie religioasă, după care trupul neînsufleţit al artistului va fi transportat la Biserica "Sf. Gheorghe cel Nou", înmormântarea urmând să aibă loc la Cimitirul Bellu, în jurul orei 15.00.

La Ateneul Român, în momentul începerii slujbei religioase erau prezenţi aproape 2.000 de admiratori ai cântăreţului.

Citeşte şi:

Ion Dolănescu a murit

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu, depus la Ateneul Român

Ion Dolănescu va fi numit cetăţean de onoare al comunei natale Perşinari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici