Isabelle Huppert revine în România cu un spectacol de teatru

Actriţa franceză Isabelle Huppert revine anul viitor la Bucureşti, într-un spectacol de teatru după "Un tramvai numit dorinţă", după ce a făcut o vizită în Capitală şi în mai anul acesta, potrivit programului previzional de evenimente culturale pregătite de Institutul Francez pentru 2011.

45 afișări
Imaginea articolului Isabelle Huppert revine în România cu un spectacol de teatru

Isabelle Huppert revine în România cu un spectacol de teatru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Isabelle Huppert, care a venit şi anul acesta la Bucureşti, unde a susţinut un masterclass şi a asistat la inaugurarea unei expoziţii de fotografie cu peste 100 de portrete ale ei, realizate de renumiţi fotografi, va reveni în vara anului 2011, într-un spectacol de teatru realizat după "Un tramvai numit dorinţă", de Tennessee Williams, al Théâtre de l'Odéon din Paris. Spectacolul este unul experimental, regizat de polonezul Krzysztof Warlikowski, iar Isabelle Huppert interpretează personajul Blanche Dubois.

Născută în 1953, într-un mediu de intelectuali, Isabelle Huppert s-a format la Conservatorul din Paris şi la cel din Versailles şi a debutat în teatru cu Antoine Vitez şi Robert Hossein. S-a făcut remarcată pe marele ecran în 1976, cu "Judecătorul şi asasinul/ Le juge et l'assassin", de Bertrand Tavernier.

A lucrat cu mulţi dintre monştrii sacri ai cinematografiei de artă mondiale, incluzându-i pe Jean-Luc Godard, Andrzej Wajda, Michael Cimino, Bertrand Tavernier, Michael Haneke, Francois Ozon şi Claude Chabrol, cu care a făcut opt filme.

Printre filmele în care a jucat se numără "Un barrage contre le Pacifique" (2008), "Beţia puterii" (2006), "Gabrielle" (2005), "Eu şi sora mea" (2004), "8 Femei" (2002), "Destine sentimentale" (2000), "Mulţumesc pentru ciocolată" (2000), "Fără scandal" (1999), "Jocurile sunt făcute!" (1997), "Ceremonia" (1995), "Amatorii" (1994), "Doamna Bovary" (1991), "Coup de torchon" (1981), "Les Ailes de la colombe" (1981), "Loulou" (1980), "Surorile Bronte" (1979), "Dantelăreasa" (1977).

Isabelle Huppert a fost recompensată în 2009 cu un premiu pentru întrega carieră, de Academia de Film Europeană, adăugând astfel încă un trofeu numeroaselor distincţii pe care le deţine, printre care un premiu BAFTA, un Cesar, două premii pentru interpretare la Festivalul de Film de la Cannes, două premii pentru interpretare la Festivalul de Film de la Veneţia, un Urs de Argint, la Berlinală, şi două premii pentru interpretare ale Academiei Europene de Film. Totodată, actriţa a fost preşedintele juriului ediţiei din 2009 a Festivalului de Film de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici