"#JeSuisCharlie", unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei Twitter

"#JeSuisCharlie" a devenit unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei de microblogging Twitter graţie numeroaselor mesaje de condoleanţe şi de susţinere publicate de internauţii din lumea întreagă, după atacul terorist comis miercuri asupra săptămânalului francez Charlie Hebdo.

187 afișări
Imaginea articolului "#JeSuisCharlie", unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei Twitter

"#JeSuisCharlie", unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei Twitter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, după ce a fost inclus în peste 5 milioane de mesaje publicate pe Twitter în ultimele trei zile, "#JeSuisCharlie" a devenit unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei Twitter.

Acest hashtag a devenit extrem de popular în lumea întreagă la scurt timp după atentatul terorist comis miercuri la Paris, în urma căruia 12 persoane au fost ucise şi alte 11 rănite în redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo.

Această mobilizare a internauţilor din lumea întreagă, inedită în jurul unui singur hashtag ce vizează actualitatea franceză, a depăşit vineri, la ora 22.00 GMT, pragul de 5.044.740 de tweet-uri, cu un vârf de 6.300 de tweet-uri pe minut care conţin acest hashtag. Deşi hashtag-ul "#JeSuisCharlie" a fost utilizat în număr mare de internauţi, el este totuşi departe de a egala recordul de 18.136.006 de tweet-uri generate de hashtag-ul "#Ferguson", de departe cel mai utilizat în 2014, care reprezintă numele oraşului din statul american Missouri, în care un tânăr american de culoare a fost ucis de un poliţist caucazian în luna august.

De asemenea, hashtag-ul a fost vopsit pe faţada sediului general din California al companiei Twitter, informează potrivit globalnews.ca.

Compania americană a marcat multe dintre evenimentele proeminente din ultimii ani prin hashtag-uri vopsite pe zidurile sediului său general, printre acestea numărându-se hashtag-uri precum "#Ferguson" şi "#BlackLivesMatter", pentru a marca scandalul care a zguduit Statele Unite ale Americii în ultimul an, după ce un bărbat american de culoare, Michael Brown, care nu era înarmat, a fost ucis prin împuşcare de un poliţist caucazian. Prin comparaţie, potrivit Twitter, peste 2,3 milioane de mesaje (tweet-uri, n.r.) au fost publicate pe această platformă online în 2014 despre protestele din Hong Kong, care au inclus hashtag-ul "#UmbrellaRevolution".

În noiembrie 2014, un tribunal american a decis că Darren Wilson, poliţistul american care l-a împuşcat mortal pe Michael Brown, nu trebuie să fie judecat într-un proces. În orele care au urmat acelei decizii, peste 3,5 milioane de tweet-uri care făceau referire la acel scandal au fost publicate în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici