JK Rowling a dezvăluit că este o supravieţuitoare a abuzurilor domestice şi agresiunilor sexuale

  • Autoarea JK Rowling a mărturisit că a fost în tinereţe ţinta abuzurilor sexuale şi a violenţei
  • Seria de mesaje a fost intens dezbătută pe Twitter după ce autoarea a intrat în conflict cu comunitatea LGBT
  • Ea crede că ar fi fost dispusă să facă tranziţia către schimbare de sex dacă se năştea cu 30 de ani mai târziu
1272 afișări
Imaginea articolului JK Rowling a dezvăluit că este o supravieţuitoare a abuzurilor domestice şi agresiunilor sexuale

JK Rowling

Autoarea JK Rowling a mutat atenţia publicului de la criticile venite din partea comunităţii Trans la problemele cu care s-a confruntat în tinereţe. Ea a mărturisit pentru prima dată că a fost victima violenţei domestice şi ar fi suferit abuzuri sexuale.

După ce a scandalizat internauţii cu o postare despre conceptului de identitate de gen, autoarea Harry Potter şi-a atras numeroase critici. Într-un eseu lung şi extrem de personal redactat, ea a oferit un răspuns criticilor aduse la comentariile sale de pe Twitter care vizau problema transexualilor. 

 

 

„Menţionez aceste lucruri acum nu dintr-o încercare de a acumula simpatie, ci din solidaritate cu numărul mare de femei cu care împart poveşti similare, care au fost îngrijorate în privinţa sexualităţii proprii.”, a declarat Rowling.

În eseul său, Rowling vorbeşte despre propria luptă cu sexismul, misoginia şi sentimentul asexual trăit în adolescenţă. Ea a afirmat că dacă se năştea cu 30 de ani mai târziu cu siguranţă ar fi făcut tranziţia către schimbarea de sex. Când avea 20 de ani, a suferit abuzuri fizice din partea bărbaţilor, a mărturisit autoarea în premieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici