Lansarea televiziunilor WMR Business TV şi VP TV, amânată cu şase luni, cu aprobarea CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de marţi, amânarea cu şase luni a lansării televiziunii de business WMR Business TV şi a postului generalist VP TV, care au primit licenţe audiovizuale la sfârşitul anului 2013, respectiv începutul anului 2014.

211 afișări
Imaginea articolului Lansarea televiziunilor WMR Business TV şi VP TV, amânată cu şase luni, cu aprobarea CNA

Lansarea televiziunilor WMR Business TV şi VP TV, amânată cu şase luni, cu aprobarea CNA

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate".

CNA a acordat, pe 1 octombrie 2013, o licenţă audiovizuală televiziunii de business WMR Business TV, din a cărei echipă editorială făcea parte la momentul respectiv şi Radu Soviani. Atunci, Radu Soviani ocupa şi funcţia de purtător de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Asociaţii societăţii World Media Resources SRL sunt Sorin-Mihai Marinescu (95%) şi Viorel Păpureanu (5%).

"După părerea noastră, este un proiect actual pentru economia românească, în momentul de faţă, după ce piaţa românească, cosumatorul de ştiri de business - consumator în sensul de utilizator al acestor ştiri, pentru că aceste ştiri se pot utiliza direct în îmbunătăţirea nivelului de piaţă, toate companiile, toţi oamenii de afaceri şi chiar consumatorul neimplicat în vreo activitate economică de anumită dimensiune - are nevoie să ştie şi să poată să cunoască cum se operează cu diverse instrumente care aparţin pieţei financiare", a declarat Sorin Marinescu, la momentul respectiv, în faţa CNA. Marinescu a mai spus atunci că îşi doreşte ca televiziunea WMR Business TV să devină asemănătoare Bloomberg de pe piaţa americană.

Pe de altă parte, televiziunea generalistă VP TV a primit licenţă de la CNA pe 13 ianuarie 2014. Licenţa VP TV este deţinută de societatea Prontos Serv SRL din Ploieşti, ai cărei asociaţi sunt Laurenţiu Megelea (95%) şi Ioana Zamfir (5%).

La momentul primirii licenţei, Laurenţiu Megelea a spus în şedinţa CNA că VP TV va fi o televiziune adresată comunităţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în interesul cetăţenilor.

"Va cuprinde o diversitate de programe. Am identificat o oportunitate în a face această investiţie în această piaţă. Credem că această televiziune va reuşi să aducă un plus de valoare în peisajul media local (...) Din studiul pe care l-am făcut vizavi de televiziunile locale sau regionale care au acelaşi obiectiv ca şi noi, am constatat că există posibilitatea de a dezvolta acest proiect, deoarece comunitatea are nevoie de mai multă informaţie locală şi regională decât naţională (...) Considerăm că cetăţenii din această zonă au nevoie de o astfel de televiziune, care să focuseze pe actualitate, pe informaţie, pe cultură, care să aducă în peisajul media ceva diferit faţă de celelalte proiecte din peisajul media", a mai spus atunci Laurenţiu Megelea.

Aceeaşi societate, Prontos Serv SRL, deţine şi licenţa postului de radio Best FM (care emite în Câmpina, Ploieşti şi Sinaia), în timp ce Laurenţiu Megelea este acţionar şi la televiziunile Travel Mix (care deţine o licenţă de satelit şi una locală şi are studiouri în Sinaia şi Ploieşti) şi la Valea Prahovei TV(o licenţă regională în judeţele Braşov şi Prahova).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici