Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", cel mai bun film la New York Film Critics Circle - VIDEO

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", realizat pe durata a 12 ani, cu aceiaşi actori, a dominat, luni, gala premiilor New York Film Critics Circle, câştigând trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Richard Linklater) şi cea mai bună actriţă în rol secundar, transmite Reuters.

113 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", cel mai bun film la New York Film Critics Circle - VIDEO

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", cel mai bun film la New York Film Critics Circle - VIDEO

Britanicul Timothy Spall a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul pictorului J.M.W. Turner din pelicula "Mr. Turner", iar franţuzoaica Marion Cotillard a primit distincţia pentru cea mai bună actriţă pentru rolurile din "The Immigrant" şi "Două zile, o noapte/ Deux jours, une nuit".

Ceremonia de înmânare a distincţiilor este programată pentru 5 ianuarie, la New York. Acestea sunt primele premii importante acordate în aşteptarea trofeelor Oscar, cele mai importante distincţii ale cinematografiei americane.

J.K. Simmons a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul profesorului de muzică, din filmul "Whiplash", care terorizează un elev.

Totodată, Patricia Arquette a primit titlul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul mamei din filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", care urmăreşte creşterea unui copil, de la vârsta de 5 ani până la 18 ani.

"Marea aventură Lego/ The Lego Movie" a fost ales drept cel mai bun film de animaţie.

De asemenea, juriul NYFCC a acordat premiul pentru cel mai bun film străin peliculei "Ida", care spune povestea unei tinere pe cale să depună jurământul de a deveni călugăriţă în Polonia anilor 1960.

"Citizenfour", un documentar realizat de regizoarea Laura Poitras despre fostul analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete, a fost premiat la categoria cel mai bun film de non-ficţiune.

Wes Anderson a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru "Hotel Grand Budapest", povestea administratorului unui faimos hotel fictiv din perioada interbelică.

Premiul pentru cea mai bună imagine a revenit lui Darius Khondji, pentru filmul "The Immigrant", iar regizoarea Jennifer Kent a câştigat premiul pentru film de debut, cu pelicula "The Babadook".

New York Film Critics Circle (NYFCC, Cercul criticilor de film din New York, n.r), fondat în 1935, este printre cele mai vechi organizaţii de acest tip, iar membrii săi reprezintă ziare, reviste şi publicaţii online.

Anul trecut, pelicula "Ţeapă în stil american/ American Hustle" a fost desemnată filmul anului 2013.

Premiile NYFCC oferă în general indicii în ceea ce priveşte câştigătorii trofeelor Oscar, care vor fi acordate de Academia americană de film pe 22 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici