Lungmetrajul "The Almost Man", recompensat cu Globul de cristal la Festivalul de la Karlovy Vary

Lungmetrajul "Mer eller mindre mann/ The Almost Man", regizat de cineastul norvegian Martin Lund, a obţinut sâmbătă Globul de cristal pentru cel mai bun film la cea de-a 47-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, o staţiune termală din Republica Cehă.

161 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "The Almost Man", recompensat cu Globul de cristal la Festivalul de la Karlovy Vary

Martin Lund (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Juriul, prezidat de Richard Pena, directorul de programe al prestigioasei instituţii Film Society of Lincoln Center din New York, a ales acest film norvegian dintre cele 12 pelicule înscrise în competiţia oficială pentru Globul de cristal, un trofeu care este însoţit şi de un cec în valoare de 25.000 de dolari.

Globul de cristal de onoare, atribuit pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, a revenit în acest an actriţei britanice Helen Mirren, recompensată cu Oscar pentru rolul din pelicula "The Queen" din 2006, şi actriţei americane Susan Sarandon.

În total, aproximativ 220 de filme, dintre care 30 de scurtmetraje, au fost proiectate în cursul acestui festival care a atras peste 120.000 de cinefili din lumea întreagă.

Proiectele de film "365 de Revelioane", de Paul Negoescu, şi "Omega Rose", de George Dorobanţu, au fost prezentate în programul Works in Progress al Festivalului de la Karlovy Vary.

La ediţia de anul acesta a festivalului din Cehia a rulat şi lungmetrajul "Undeva la Palilula", debutul în regia de film al lui Silviu Purcărete, inclus în competiţia East of the West.

Cea de-a 47-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary a avut loc în perioada 29 iunie - 7 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici