Maia Morgenstern, membru al juriului Carnavalului de la Veneţia 2014

Actriţa Maia Morgenstern a fost invitată, în calitate de oaspete de onoare, să facă parte din juriul care va decide, luni, la Carnavalul de la Veneţia, câştigătorul premiului special internaţional "Natura Fantastică", dar şi ai celor două menţiuni pentru realizarea măştilor tradiţionale veneţiene.

207 afișări
Imaginea articolului Maia Morgenstern, membru al juriului Carnavalului de la Veneţia 2014

Maia Morgenstern, membru al juriului Carnavalului de la Veneţia 2014 (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit Institutului Cultural Român (ICR) de la Veneţia, luni, începând cu ora 15.00, pe prestigiosa scenă din Piaţa San Marco, va avea loc marea finală a premiului special internaţional "Natura Fantastica".

Cei 20 de concurenţi, ce au fost selecţionaţi timp de câteva săptămâni de un juriu format din meşteri experţi în realizarea măştilor tradiţionale veneţiene, vor defila pe prestigiosa scenă de la Gran Teatro di Piazza San Marco, în încercarea de a câştiga unul din cele trei premii ale evenimentului - trofeul special "Natura fantastică" şi două menţiuni.

Cu această ocazie, actriţa Maia Morgenstern a fost invitată, în calitate de oaspete de onoare, să facă parte din juriul care va decide câştigătorii celor trei premii şi să înmâneze marele trofeu câştigătorului acestei prime ediţii a concursului.

De asemenea, începând cu ora 16.00, tot pe scena Gran Teatro di Piazza San Marco, balerinul Valentin Roşca a fost invitat să susţină un moment artistic - dans contemporan pe muzica cantautorului italian Lucio Dalla, Piazza Grande.

De asemenea, luni, începând cu ora 21.00, spectacolul "Mic şi-al dracu", un dublu-recital cu actriţa Maia Morgenstern şi balerinul Valentin Roşca, construit în jurul poeziilor scriitorului român de origine evreiască Isaac Lazarovici, cunoscut sub pseudonimul Ion Pribeagu, va fi prezentat, la Carnavalul de la Veneţia.

Versurile jucăuşe şi obraznice din poeziile lui Pribeagu atacă moravurile vremii, care sunt la fel de criticate acum precum erau şi în urmă cu 70 de ani, când au fost scrise. Iar Maia Morgenstern le livrează cu multă pasiune şi elan. Atât actriţa, cât şi balerinul uluiesc spectatorii cu performanţa lor actoricească şi coregrafică, într-un spectacol cu un umor, adesea, pe muchie de cuţit şi dovedesc că se află în vârful măiestriei lor profesionale.

Spectacolul a fost regizat de Maia Morgenstern şi are coregrafia semnată de Valentin Roşca. Spectacolul de teatru beneficiază de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român şi face parte din programul oficial al Carnavalului de la Veneţia 2014.

Spectacolul va fi jucat în limba română, cu proiecţia traducerii textului în limba italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici