"Manifest împotriva becalizării României", lansat la Gaudeamus

Editura Tritonic lansează în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus volumul "Manifest împotriva becalizării României", apărut sub semnătura lui Remus Cernea, directorul executiv al asociaţiei Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă, la eveniment fiind invitat şi Gigi Becali.

3 afișări
Imaginea articolului "Manifest împotriva becalizării României", lansat la Gaudeamus

"Manifest împotriva becalizării României", lansat la Gaudeamus

Lansarea volumului va avea loc la standul editurii Tritonic, joi, ora 18.00, informează Remus Cernea, autorul volumului.

"Manifest împotriva becalizării României", care cuprinde un manifest scris de Remus Cernea, o serie de articole şi interviuri, publicate în alte ziare şi reviste, dar şi materiale inedite, se doreşte a fi o formă de critică civilă, culturală şi politică faţă de un fenomen care îşi produce deja efectele "nefaste" la nivelul întregii ţări - "becalizarea".

"În opinia mea, este necesară realizarea unei contraponderi cât mai ample şi eficiente la o serie întreagă de reacţii, atitudini, reflexe de gândire şi acţiuni subsumate termenului de "becalizare" care ameninţă valorile societăţii deschise. Nu este suficient ca becalizarea să fie întâmpinată doar cu umor, superioritate pedantă sau indiferenţă suverană. Sunt necesare examinarea, critica şi dezbaterea raţională atât pentru o înţelegere mai profundă a unui astfel de fenomen, cât şi pentru găsirea unor soluţii de contracarare", spune Remus Cernea.

"Manifestul împotriva becalizării României" abordează şi teme care au polarizat societatea românească în ultimii ani: Catedrala Mântuirii Neamului, relaţia stat-biserică, libera cugetare, îndoctrinarea elevilor în şcolile publice la orele de religie, marasmul politic, cenzura.

Printre invitaţii la evenimentul de lansare se numără şi Gigi Becali. "Este adevarat că, în această carte, vă critic şi vă descriu ca pe un factor negativ de influenţare a lucrurilor în România. Textul nu a fost scris în dorinţa de a vă jigni sau insulta, ci doar de a evalua, din perspectiva mea, fenomenul «becalizării» şi implicaţiile lui pe care le consider deosebit de negative (...) Invitaţia mea poate fi privită şi din altă perspectivă. Poate că este pentru prima dată când cineva vă invită să treceţi pragul unui târg de carte. Nu ştiu dacă aţi mai făcut-o. Dacă însă aţi mai vizitat un astfel de târg aţi observat probabil că, sub aceeaşi cupolă, pot coexista cărţi cu opinii foarte diverse şi că ideile, pentru a se propaga, nu au neapărat nevoie să fie zbierate", îi transmite Cernea lui Becali, în invitaţia de participare la eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici