"Manon Lescaut", opera lui Giacomo Puccini, transmisă în direct de la Londra la Bucureşti

Opera "Manon Lescaut", primul triumf al compozitorului Giacomo Puccini, va fi transmisă în direct de la Royal Opera House Covent Garden din Londra pe ecranele Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City din Bucureşti, pe 24 iunie, de la ora 20.45, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

535 afișări
Imaginea articolului "Manon Lescaut", opera lui Giacomo Puccini, transmisă în direct de la Londra la Bucureşti

"Manon Lescaut", opera lui Giacomo Puccini, transmisă în direct de la Londra la Bucureşti (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Spectacolul reprezintă un eveniment remarcabil, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când acesta este jucat pe scena de la Royal Opera House. Opera "Manon Lescaut" este o puternică interpretare a celebrului roman scris de Abbe Prevost, iar producţia este realizată de regizorul Jonathan Kent.

"Operă este caracterizată de o vitalitate juvenilă, accentuată de melodii glorioase", se arată în comunicatul citat. Partitura include unele dintre cele mai memorabile arii, precum interpretarea pasională a lui Des Grieux, denumită "Donna non vidimai" sau cea nostalgică susţinută de Manon -"In quelle trine morbide".

Directorul muzical, Antonio Pappano, continuă explorarea repertoriului italian de la Covent Garden, dirijând această operă pentru prima dată la Royal Opera House.

Soprana letonă Kristīne Opolais interpretează rolul impresionantei Manon Lescaut, în timp ce tenorul german Jonas Kaufmann îl joacă pe iubitului ei devotat, Des Grieux. De asemenea, baritonul britanic Christopher Maltman apare în rolul vicleanului şi cinicului frate Lescaut.

Spectacolul "Manon Lescaut" face parte din stagiunea de vară a Grand Cinema & More, cinematograful din Băneasa Shopping City.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici