"MasterChef", din nou lider de audienţă pe publicul comercial din mediul urban

Cea de-a doua ediţie din acest sezon al emisiunii "MasterChef" a adus marţi seară, la Pro TV, noi şorţuri acordate de cei trei juraţi şi poveşti interesante, show-ul fiind din nou lider de audienţă, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

366 afișări
Imaginea articolului "MasterChef", din nou lider de audienţă pe publicul comercial din mediul urban

"MasterChef", din nou lider de audienţă pe publicul comercial din mediul urban

Cea de-a doua porţie de "MasterChef" a fost din nou lider de audienţă, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de 14,9 puncte de rating şi 27,8% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu 5 puncte de rating şi 9,3 procente din cota de piaţă. În minutul de maximă audienţă, atins la 21.39, Pro TV a obţinut pe publicul comercial un vârf de audienţă de 18,3 puncte de rating şi 32,9% cotă de piaţă.

Juraţii au avut din nou parte de spectacol oferit de concurenţi foarte diferiţi. Laura Arnold, o scenaristă care a venit la preselecţie însoţită de soţul său taiwanez, mai tânăr decât ea, a reuşit să impresioneze cu un preparat exotic şi neaşteptat: barca de andivă belgiană cu mango chutney şi piept de pui afumat în ceai verde. Cu o cultură gastronomică hrănită de numeroasele vizite în toate colţurile lumii, Laura a demonstrat că ştie să jongleze cu ingrediente exotice şi că stăpâneşte foarte bine arta detaliilor culinare sofisticate. În faţa juraţilor a ajuns şi partenerul Laurei, astfel că acesta a putut participa la bucuria acesteia de a primi şorţul "MasterChef" şi laudele juraţilor. "Sunt gelos că soţul tău mănâncă în fiecare zi o astfel de mâncare", i-a spus Chef Dumitrescu. "Iar eu sunt surprins", a adăugat Chef Scarlatescu.

Victor Nemeş, un bucureştean de 35 de ani, de profesie pilot şi instructor moto defensiv, a demonstrat în faţa juraţilor că motoarele şi maşinile se asortează bine cu bucătăria. Acesta a pregătit o farfurie de paste homemade cu chilli şi creveţi, care i-a adus laudele juraţilor. Căsătorit şi tată a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proiecte sociale, Victor a mizat pe un preparat simplu, dar delicios, care a încântat din plin papilele gustative ale celor trei maeştri ai bucătăriei. "În sezonul întâi am mai mâncat nişte paste aşa de bune", i-a spus Cătălin Scarlatescu, "până acum în sezonul ăsta nu am reuşit să dau de fructe de mare făcute în felul în care le-ai făcut tu. Îmi place mâncarea ta. Un mare da".

Marţi seară în platoul "MasterChef" şi-a făcut apariţia şi simpaticul Sidia Sissoko. Fostul concurent din primul sezon, devenit între timp bucătar cu acte în regulă, a dat o mână de ajutor chefilor în jurizarea unui concurent. Cristian Lucaci a mizat pe tartar de somon pe pat de avocado şi a făcut faţă stresului cu o logoree de neoprit: a vorbit încotinuu, a uitat cum să se adreseze juraţilor, s-a lăsat copleşit de emoţii, însă a obţinut la final un şorţ.

O notă exotică a adus marţi seară la "MasterChef" şi Alain Salvador, un camerunez de 27 de ani care lucrează într-un magazin de decoraţiuni şi arta africană. Alain a mizat pe tartar de legume cu lămâie, organe de pui şi ou ochi.

Şi un măcelar, Gabriel Cerguţă, şi-a încercat norocul marţi seară la "MasterChef" şi a arătat cât de talentat este nu doar în măcelărie, ci şi în bucătărie şi a reuşit să ia şorţul mizând pe şapca sa norocoasă şi pe platingul de paste cu fructe de mare şi sparanghel.

Şi la capitolul desert "MasterChef" a stat bine marţi seara, iar juraţii s-au îndulcit cu preparate care i-au răsfăţat din plin. Aida Parascan, venită din Italia, l-a cucerit de-a dreptul pe chef Florin cu un tiramisu de portocale, pentru care a pregătit chiar ea pişcoturile.

Şi Maria Pop, o tânără mămică de gemeni, cu o poveste de viaţă impresionantă, a reuşit să obţină şorţul tot cu un desert care s-a dovedit a fi pe placul juraţilor: blat pufos cu crema de pepene galben, banane şi coacăze, o reţetă pe care a recunoscut că a improvizat-o. Pe picioarele ei încă de la 14 ani, Maria a fost nevoită să se descurce singură şi astfel a învăţat să gătească.

Andreea Tereza Prelipcean le-a oferit juraţilor marţi seara un moment colorat de dans la cratiţă. Pasionată de gătit, dar şi de muzică şi cluburi, aceasta a ţinut să le arate chefilor că gătitul poate fi distractiv pe muzică şi mişcări de club. Şi dacă dansul său nu i-a impresionat pe juraţi, platingul de tagliatele bolognese i-a adus acesteia un şorţ şi intrarea în etapa următoare.

Lucian Morteanu a venit la "MasterChel" decis să-i cucerască pe juraţi cu un plating de bucătărie moleculară: Panang gai - pui cu lemongrass. Juraţii nu au fost convinşi, astfel că l-au supus unei probe în direct: să gătească pe loc un ou ochi ca la carte. "Ca să ajungi să faci bucătărie moleculară, îţi trebuie mulţi ani de practică", i-a spus Cătălin Scarlatescu. A primit însă şorţul pentru curaj şi pentru că a reuşit să le stârnească juraţilor curiozitatea.

Un personaj efervescent, care aminteşte de celebrul personaj de film Nea Marin, şi-a făcut apariţia în faţa juraţilor cu un preparat inedit, piept de raţă cu fructe şi sos picant şi salată de sezon. Ioan Dita i-a cucerit pe cei trei chefi nu doar cu exuberanţa sa, ci şi cu un coş cu praz şi vin, care a completat decorul.

O femeie maghiară talentată a plecat şi ea acasă cu şorţul "MasterChef" după ce juriul a gustat din preparatul său neaşteptat: gât de gâscă umplut cu ciuperci şi garnitură de varză roşie. Aniko Zanc a primit laude din partea chefilor. "N-am mâncat niciodată gât de gâscă umplut. Pentru mine este spectaculos", a recunoscut Chef Florin Dumitrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici