Matt Damon a avut o „revelaţie” la 50 de ani. Fiica actorului l-a convins să elimine din vocabular un cuvânt jignitor pentru comunitatea LGBTQ

  • În ultimii ani, vocabularul a intrat într-un proces de „curăţenie” pentru a elimina cuvintele jignitoare la adresa minorităţilor de orice fel.
  • Deseori, generaţiile mai tinere au misiunea de a îşi reeduca părinţii, care sunt obişnuiţi să folosească termeni mai puţin „politically correct”.
  • Este şi cazul actorului Matt Damon, care a aflat recent, la 50 de ani, că ar trebui să elimine din vocabularul său un cuvânt jignitor pentru comunitatea LGBTQ.
7023 afișări
Imaginea articolului Matt Damon a avut o „revelaţie” la 50 de ani. Fiica actorului l-a convins să elimine din vocabular un cuvânt jignitor pentru comunitatea LGBTQ

Matt Damon. Sursa: Mediafax FOTO

În majoritatea familiilor şi grupurilor de prieteni există unele subiecte de evitat pentru a avea parte de o cină liniştită, fără certuri. Iar pe lista „tradiţională”, care include religia şi politica, se înscrie în ultima vreme şi orice comentariu pe tema comunităţii LGBTQ.
 
Nici celebrităţile nu sunt scutite de astfel de divergenţe. Inevitabil, cel puţin un membru al familiei are o părere contrastantă când vine vorba de un subiect controversat. Iar în cazul lui Matt Damon, cea care i-a atras atenţia a fost chiar propria fiică, arată BBC.
 
Actorul a mărturisit că abia recent s-a oprit din a folosi un cuvânt jignitor la adresa comunităţii LGBTQ, după ce fiica sa i-a explicat argumentat de ce comite o mare greşeală. Matt Damon a povestit pentru The Sunday Times că folosise cuvântul respectiv în glumă, fără intenţia de a ofensa persoanele gay. Acesta a mai precizat că termenul jignitor pentru bărbaţii homosexuali era folosit în mod obişnuit pe vremea când era copil, „cu un sens diferit”.
 
Dar motivul invocat de celebrul actor nu a mulţumit-o pe fiica sa, care a plecat de la masă. „I-am zis: Hai, e doar o glumă! O spun în filmul Stuck on You! (...) S-a dus în camera ei şi a scris un tratat foarte lung şi frumos despre cât de periculos este cuvântul acesta. Am înţeles."
 
În urma mărturisirii actorului, scriitorul american Travon Free a comentat că „revelaţia” lui Matt Damon vine puţin cam târziu. „Matt Damon tocmai a aflat, acum câteva luni, de la un copil, că nu ar trebui să spună cuvântul f*****”, subliniază acesta, care se identifică drept bisexual sau queer. Autorul Billy Eichner se întreabă, în schimb, cu ce a înlocuit Damon cuvântul, în vocabularul său uzual.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
matt damon,
lgbt

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici