Medvedev: Jurnaliştii ar trebui să fie mai bine protejaţi în Rusia

Jurnaliştii trebuie să fie mai bine protejaţi de stat decât persoanele care exercită alte profesii, din cauza naturii sociale a activităţii lor, a declarat luni preşedintele rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Jurnaliştii ar trebui să fie mai bine protejaţi în Rusia

Medvedev: Jurnaliştii ar trebui să fie mai bine protejaţi în Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

"Statul trebuie să urmărească atent activitatea jurnaliştilor şi să ia decizii necesare în cazul prejudicierii integrităţii lor fizice, sănătăţii şi vieţii lor, iar acest lucru trebuie făcut în mai mare măsură decât pentru toate celelalte cazuri, având în vedere importanţa socială a activităţii jurnaliştilor", a declarat preşedintele rus.

Oleg Kaşin, jurnalist al cotidianului rus Kommersant, a fost bătut în noaptea de vineri spre sâmbătă de două persoane în apropierea domiciliului său. El se află în prezent la terapie intensivă, iar colegii acestuia estimează că agresarea lui are legătură cu reportajele şi anchetele sale.

Un jurnalist al cotidianului Jukovskiie Vesti, Anatoli Adamciuk, a fost bătut în noaptea de duminică spre luni. El scrisese recent un articol despre arestarea unor elevi care au manifestat împotriva tăierii unei păduri din Jukovski, de la periferia Moscovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici