Membrii juriului TIFF 2014, despre Festivalul de la Cluj: Calitate, tinereţe şi dragoste de cinema

Membrii juriului competiţiei Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2014 au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că TIFF este un eveniment "de calitate", "ospitalier" şi unde se observă "dragostea pentru cinema", selecţia peliculelor de anul acesta fiind una "interesantă".

109 afișări
Imaginea articolului Membrii juriului TIFF 2014, despre Festivalul de la Cluj: Calitate, tinereţe şi dragoste de cinema

Membrii juriului TIFF 2014, despre Festivalul de la Cluj: calitate, tinereţe şi dragoste de cinema (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

La conferinţa de presă care a avut loc joi, la mansarda Boema din Cluj-Napoca, au participat membrii juriului competiţiei TIFF 2014, format din Nik Powell (preşedinte), Michael Kutza, directorul Festivalului Internaţional de Film de la Chicago, Giora Bejach, director de imagine, Janos Szasz, regizor de film şi teatru, şi Cristina Flutur, actriţă de film şi teatru.

Întrebaţi ce vor spune despre Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) atunci când se vor întoarce în ţările lor, membrii juriului au avut numai cuvinte de laudă la adresa evenimentului cinematografic de la Cluj-Napoca.

Astfel, Janos Szasz a spus că TIFF este un festival "de calitate", "ospitalier" şi care emană "tinereţe". "Multe suflete tinere în jurul nostru", a completat acesta.

De asemenea, Giora Bejach a afirmat că este de acord cu colegul său de juriu, Szasz. "Este foarte vital acest festival", a precizat Bejach.

"Cred că TIFF-ul - Mihai (Chirilov, directorul artistic, n.r.) şi echipa lui - are unul dintre cele mai bune programe. Am fost la multe festivaluri. (...) Mihai este un programator strălucit şi cu întreaga lui echipă au făcut o selecţie de filme interesante, care dau o perspectivă interesantă asupra lumii", a spus Nik Powell. Totodată, Michael Kutza a precizat că se observă foarte clar că este vorba despre "dragostea pentru cinema".

Cristina Flutur a spus, la rândul ei, că a venit de foarte multe ori la Cluj, la TIFF, precizând că a observat "cum se schimbă". "Şi am văzut cum creşte cumva şi cum oamenii devin din ce în ce mai curioşi şi mai deschişi pentru festival şi pentru filmele de aici. Şi cred că este o mare şansă festivalul acesta pentru noi toţi. Sunt atât de multe filme atât de interesante şi cu lumi atât de diferite încât la sfârşitul festivalului eşti mult mai bogat ca la început", a spus actriţa.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 30 mai - 8 iunie şi este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană. TIFF Bucureşti va avea loc între 10 şi 19 iunie, iar TIFF Sibiu, între 25 şi 29 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici