Ministrul Culturii a cerut în Guvern majorarea salariilor, Ponta i-a spus că nu sunt bani - surse

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a solicitat în Guvern majorarea salariilor pentru angajaţii din minister, motivând că nivelul remuneraţiei este cel mai mic în cadrul administraţiei centrale, însă premierul Ponta i-a spus că în prezent nu există fonduri suplimentare pentru o astfel de majorare.

255 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii a cerut în Guvern majorarea salariilor, Ponta i-a spus că nu sunt bani - surse

Daniel Barbu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că ministrul Daniel Barbu a prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului un document prin care a explicat necesitatea creşterii nivelului de salarizare în cadrul Ministerului Culturii, document în care se arată că salariul mediu în cadrul ministerului şi instituţiilor subordonate este cel mai redus comparativ cu alte ministere, respectiv în jurul a 1.200 lei.

"Nota a fost prezentată foarte pe scurt, premierul Ponta afirmând că este la curent cu această situaţie, dar că în prezent nu are de unde aloca fonduri suplimentare în acest scop. Ministrul Culturii a precizat, la rândul său, că înţelege constrângerile bugetare, dar a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra acestei stări de fapt", au declarat sursele citate.

Premierul Ponta a declarat în mai multe rânduri că cel puţin pentru acest an nu pot fi operate creşteri salariale în sectorul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici