Ministrul Culturii din Peru va susţine un concert la Festivalul Plai de la Timişoara - VIDEO

Ministrul Culturii din Peru, Susana Baca, va susţine, în septembrie, un concert la Timişoara, în cadrul Festivalului Plai, urmând să îşi prezinte noul album, intitulat "Afrodiaspora", au anunţat, vineri, organizatorii evenimentului.

104 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii din Peru va susţine un concert la Festivalul Plai de la Timişoara - VIDEO

Susana Baca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de organizatorii Festivalului Plai, Susana Baca, numită în 26 iulie ministru al Culturii în Peru, va susţine un concert la Timişoara, în luna septembrie, în cadrul festivalului.

Astfel, Susana Baca îşi va prezenta noul album intitulat "Afrodiaspora", despre care Wall Street Journal spune că "este, probabil, cea mai dulce şi captivantă lecţie de etnomuzicologie pe care o vom auzi vreodată".

"La 67 de ani, Baca este recunoscută pentru modul său unic de a promova tradiţiile, muzica şi folclorul, mixând ritmuri africane cu ritmuri din Anzi. Coordonează propriul său ONG, Black Continuum Institut şi a fost numită Cultural Ambassador of Goodwill pentru UNICEF în Peru încă din 1987", se arată în comunicat.

Premiată cu Grammy pentru "Lamento Negro", album înregistrat în Cuba, artista îşi promovează acum noul album, "Afrodiaspora".

Susana Baca va concerta la Timişoara în 17 septembrie, când va susţine şi un workshop despre cultura şi muzica afro-peruană.

Festivalul Plai va avea loc, în perioada 16-18 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

Biletele pentru ziua de vineri, 16 septembrie, costă 45 de lei, sâmbătă - 55 de lei, iar duminică, 18 septembrie, accesul este gratuit. Preţul unui abonament valabil pentru toate cele trei zile de festival este de 65 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici