Mircea Albulescu şi Horaţiu Mălăele, printre premianţii fesCO 2010

Mircea Albulescu a primit premiul de excelenţă, iar Horaţiu Mălăele a fost dublu premiat, pentru regie şi interpretare, sâmbătă, în cadrul Galei de închidere a Festivalului Comediei Româneşti, festCO (15 - 22 mai), informează site-ul Teatrului de Comedie din Bucureşti.

96 afișări
Imaginea articolului Mircea Albulescu şi Horaţiu Mălăele, printre premianţii fesCO 2010

Horaţiu Mălăele a fost dublu premiat pentru spectacolul "Lecţia" (Imagine: www.tnb.ro)

Alături de Mircea Albulescu, au mai primit premii de excelenţă Sanda Toma şi Dumitru Rucăreanu. Premiul pentru cel mai bun spectacol a revenit montării "5 minute miraculoase în Piatra Neamţ" de Peca Ştefan, în regia Anei Mărgineanu (Teatrul Tineretului Piatra Neamţ).

Horaţiu Mălăele a fost dublu premiat pentru spectacolul "Lecţia", pe care l-a montat la Teatrul Naţional Bucureşti. Acesta a primit premiul pentru regie, dar şi distincţia de la categoria "cel mai bun actor în rol principal".

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal nu s-a acordat.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost acordat lui Szucs-Olcsvary Gellert pentru rolul "domnul cu ziar" din spectacolul "Şi cu violoncelul ce facem?" de Matei Vişniec, regia Zakariás Zalán, Teatrul "Tomcsa Sándor"- Odorheiu Secuiesc.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost acordat ex-aequo actriţelor Ada Simionică, pentru rolul Paula din spectacolul "Acasă la tata" de Mimi Brănescu, regia Alexandru Dabija - Teatrul Act, şi Jankovics Anna, pentru rolul "doamna cu voal" din spectacolul "Şi cu violoncelul ce facem" de Matei Vişniec, regia Zakariás Zalán, Teatrul "Tomcsa Sándor"- Odorheiu Secuiesc.

Pe de altă parte, premiul pentru scenografie i-a revenit Adrianei Grand, pentru "Identităţi" - şapte piese scurte de Dumitru Solomon, spectacol montat de Victor Ioan Frunză la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila.

Selecţionerul spectacolelor a fost Ileana Lucaciu, iar juriul a fost format din Sanda Manu, Marina Constantinescu şi Vladimir Găitan.

În timpul festivalului a avut loc şi Concursul de comedie românească, ediţia a V-a. Premiile pentru această competiţie au fost acordate în cadrul aceleaişi gale. Astfel, premiul I a revenit textului "Leopardul mistreţ", de Mircea M. Ionescu, Premiul II, textului "Certificatul" de Constantin Venerus Popa iar premiul II, textului "Ceva cu tăieţei" de Marilena Dumitrescu. Au primit menţiuni textele: "Rendez-vous la muzeu" de Liviu Lucaci şi "Vreau nebunie, altfel înnebunesc!" de Constantin Turturică. Din juriu au făcut parte criticii Mircea Ghiţulescu, Ion Cocora, Nicolae Prelipceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici